1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako će izgledati paleta motora za novu Opel Astru
Ovako će izgledati paleta motora za novu Opel Astru
6

Ovako će izgledati paleta motora za novu Opel Astru

6.71K
6
Podelite sa prijateljima:

Nemački hečbek trebalo bi da bude predstavljen u septembru ove godine.

Model iz C segmenta je vrlo bitan za proizvođača iz Riselshajma, i ovo će ujedno biti i raskid sa erom General Motorsa u istoriji Opela, jer je upravo aktuelna Astra poslednje vozilo koje nosi američki DNK.

Nekolicina stručnih medija iz Nemačke i Francuske prenelo je podatke o tome kako će izgledati paleta motora buduće Astre i radi se o vrlo interesantnoj kombinaciji tradicionalnih pogonskih jedinica i novih trendova u automobilskoj industriji.

Dakle, kao što je već poznato, nadolazeći germanski kompakt biće utemeljen na EMP2 arhitekturi PSA grupacije koja omogućava primenu plug-in hibridnog pogonskog sklopa. Astra će preuzeti hibridnu kombinaciju koja već postoji kod PSA grupe i vozaču će na raspolaganju biti 225 ks, a snaga bi trebalo da se prenosi samo na prednje točkove putem osmostepenog automatskog menjača.

Što se tiče konvencionalnih agregata, u ponudi će biti tri benzinska bloka i jedan dizelaš. U pitanju je provereni 1,5 BlueHDi koji će u Astrinom slučaju isporučivati 100 ks i biće uparen sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Benzince će predstavljati trocilindarski 1,2 PureTech, ali i jedno malo iznenađenje – četvorocilindarski 1,6 PureTech. Verovalo se da potonji neće biti ponuđen kod nove generacije nemačkog heča, ali očito da je to bila greška. Kako pišu germanski stručni novinari 1,6-litarski benzinac moći će da se osloni na 155 ks i automatski menjač sa osam stepeni prenosa.

Trocilindarski 1,2 PureTech nalazi se u ogromnom broju modela PSA grupe, te je bilo logično da nađe primenu i kod nove iteracije Astre. Biće ponuđene dve verzije – sa 110 i 130 ks. Prva će moći da računa na manuelnu šestostepenu transmisiju, dok će snažnija varijanta pored navedene kutije moći da se kupi i sa osmostepenim “automatikom”.

Premijera nove Astre trebalo bi da se odigra između 7. i 12. septembra u Minhenu. Opel će proizvodnju ovog modela početi krajem avgusta tekuće godine, a prvi primerci trebalo bi da budu isporučeni u prvom kvartalu naredne godine. Upravo početkom 2021. će biti održana i premijera karavanskog izdanja nadolazeće Astre.

AutoRepublika 

(6707)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

1.600 kubika, četiri cilindra, 155 ks… Izgleda mi kao prava mera za C segment. Samo što verujem da će cena za taj motor biti paprena.

Joseph

Malo mi je žao da nemaju malo jači dizel motor. Ja imam od 136 i ide jako dobro, potrošnja zanemariva 4.5-5.9L.

Милан

Original Pežo!

Ćomi

Da, sve više lici, g je najlepša

moron

Sa 155 ks PSA „gura“ samo verziju 1,2 turbo, a 1,6 je rezervisan za veće snage (počev do 180 ks), tako da ne verujem da bi Astra mogla da dobije 1,6, osim u nekom „OPC izdanju“.

Gall

Sve lepo rečeno osim jednog,to više nije nemački auto,niti nemački proizvođač automobila od trenutka od kada ih je kupila psa grupacija,od opela je ostao samo znak!!!!!! Ispravno je reći francuski automobil koji se proizvodi u nemačkoj,pod znakom opela!!!!