1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Kona Electric u Ženevi (galerija i video)
Hyundai Kona Electric u Ženevi (galerija i video)
0

Hyundai Kona Electric u Ženevi (galerija i video)

196
0
Podelite sa prijateljima:

Osnovna verzija može da pređe 300 kilometara sa jednim punjenjem, i to po novom, WLTP ciklusu.

Atraktivan i zanimljiv izgled je i dalje tu, ali SUS motor nije. Ovo je Hyundai Kona Electric, spremna za ulazak u rastuće tržište krosovera sa nultom emisijom. U nastojanju da apeluje na širu publiku i privuče veći broj kupaca, Hyundai je razvio dva tipa pogona, različite izlazne snage, autonomije, a samim tim i cene.

Ulaznu Konu Electric odlikuje elektromotor sa 99 kW (135 ks) i momentalno dostupni maksimalni obrtni moment od 400 Nm.  Paket baterija sa 39,2 kWh raspolaže s dovoljno energije za 300 kilometara vožnje, po WLTP standardu, koji je relevantniji od odlazećeg NEDC-a.

Kada je o snažnijem modelu reč, on raspolaže sa 150 kW (204 ks), uz isti maksimalni obrtni moment. Zahvaljujući dosta većoj bateriji (64 kWh), autonomija u ovom slučaju raste na 470 kilometara, takođe mereno u WLTP ciklusu.

Kada se baterija isprazni, potrebno je oko 6 sati i 10 minuta da se u potpunosti napuni. To važi za manji paket od 39,2, kWh. Kada je reč o većem od 64 kWh, vreme raste na 9 sati i 40 minuta. Na sreću, Hyundai je implementirao brzi punjač za one koji su u žurbi. Sa 100 kW DC brzim punjačem, 80 odsto baterije se u oba slučaja puni za 54 minuta.

Kada je o performansama reč, osnovna Kona Electric do 100 km/h ubrzava za sasvim pristojne 9,3 sekunde, dok snažnija verzija istu radnju obavlja za 7,6 sekundi. Maksimalna brzina oba primerka iznosi 167 km/h.

Hyundai naglašava da nova platforma na kojoj počiva Kona, omogućava smeštanje baterije bez kompromitovanja unutrašnjeg prostora. Bez kabla za punjenje, prtljažnik raspolaže zapreminom od 373 litra, dok se ona sa kablom smanjuje na 332 litra.

Stajling je u velikoj meri prenesen sa konvencionalnog modela, ali su tu ipak prisutne i suptilne izmene, poput ekskluzivnih alu-naplataka od 17 cola i zatvorene maske hladnjaka. Hyundai je takođe modifikovao prednji odbojnik, učinivši ga aerodinamičnijim kroz implementaciju bočnih vazdušnih zavesica, koje redukuju turbulenciju u lukovima točkova. Srebrni pragovi su takođe znak da je reč o električnoj Koni, kao i krovni spojler.

Unutar kabine, može da se vidi digitalni, sedmoinčni klaster instrumentacije i elektropodesiva sedišta u osam smerova, sa funkcijama grejanja i ventilacije. Vozačko sedište dolazi i sa takođe elektropodesivom lumbalnom podrškom, tako da je pronalaženje idealne pozicije za volanom zagarantovano.

Hyundai će novu Konu Electric naravno izložiti na Salonu automobila u Ženevi.

 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments