1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Kushaq će se okušati u Indiji
Škoda Kushaq će se okušati u Indiji
0

Škoda Kushaq će se okušati u Indiji

241
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekih 25 dana smo doneli vest o tome da je Škoda zaštitila pet naziva u registru intelektualne svojine Indije, kako bi novi SUV, planiran kao serijska verzija konceptnog modela Škoda Vision IN, dobio ime. Na listi se tada našlo nekoliko reči: Konarq, Kliq, Karmiq, Kosmiq i Kushaq. Danas, u četvrtak smo doznali da će, verovatno najiščekivaniji krosover češke marke u zemlji Hindusa, biti lansiran pod imenom Kushaq.

Treba reći da izabran naziv nije pobedio slučajno. Naime, prevedeno sa sankritskog jezika, Kushaq znači „kralj“ ili „imperator“ (umalo da prevedemo „Vučići“), što nam jasno govori i o ambicijama češkog konstruktora u klasi krosovera srednje veličine. Trenutno, u tom segmentu se na indijskom potkontinentu posebno ističu Hyundai Creta, Kia Seltos, MG Hector i Tata Harrier. O namerama Škode svedoči i izjava iz Češke gde se navodi da SUV koji će biti premijerno prikazan u martu, predstavlja kulminaciju znanja stečenog tokom 125 godina duge automobilske istorije.

Novajlija će biti postavljen na arhitekturu MQB A0-IN koja je temelj Škodinog projekta 2.0. Njušku Kushaqa će krasiti krasna maska hladnjaka u obliku leptirovih krila, posedovaće LED rasvetu, atraktivne felne i krovne nosače, što je sve „top-top“ na siromašnom indijskom tržištu. Putnička kabina neće biti ništa manje glamurozna prema tamošnjim poimanjima, što podrazumeva i plutajući tablet na centralnom grebenu, volan obložen kožom kao i u potpunosti digitalizovan instrumentacioni klaster, pored svega ostalog.

Tek bi trebalo da bude potvrđeno, ali Škoda izgleda planira da pod haubu „ćušne“ turbobenzince zapremine 1,0 i 1.5 litre. S takvim motorima će sarađivati šestostepeni manuelni ili sedmostepeni automatski menjač.

Česi se nadaju da će se Kushaq nametnuti kupcima na više kritično važnih polja. Zak Holis, direktor marke u kompaniji Škoda India, smatra da je to model koji spaja sve ono što bi trebalo da krasi jedan uspešan SUV model.

„Nova Škoda Kushaq će ponuditi ubedljivu kombinaciju neponovljivog stila kojim se ponosi naša marka. Kushaq će se ponositi nenadmašnim performansama i biće ponuda koja se ne odbija. Povrh svega, nudiće i vanserijske bezbednosne karakteristike,“ rekao je on. „Zamišljen je kao bestseler u klasi, onaj koji postavlja standarde na polju funkcionalnosti, praktičnosti, prostranosti i lakoće upotrebe,“ potpuno je neskromno izjavio pomenuti menadžer.

Naravno, nikada nije naodmet podsetiti se i parodije na sistem označavanja krosovera češke marke, mada kao parodija zvuči i izjava lokalnog direktora u kojoj pominje nenadmašan dizajn vozila češke marke.

Ipak, izveštaj završavamo informacijom da Kushaq dospeva u prodajne salone Indije, neposredno nakon martovske premijere.

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments