1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae – kraj jedne ere (GALERIJA)
Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae – kraj jedne ere (GALERIJA)
1

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae – kraj jedne ere (GALERIJA)

851
1
Podelite sa prijateljima:

Aventador je konačno spreman da otpeva “labudovu pesmu”.

Dugo je ovaj automobil na tržištu, neki bi možda čak rekli i predugo, no činjenica je da se radi o jednom od modela koji su obeležili početak 21. veka.

Lamborghini je sada predstavio poslednje specijalno izdanje Aventadora – LP 780-4 Ultimae. Reč je o najpotentnijoj varijanti do sada, a mamutski V12 agregat sada isporučuje čitavih 780 ks i 720 Nm!

Malo je reći da su performanse krajnje impresivne – sa svega 1.550 kg mase za kupe verziju, Aventador stiže do “stotke” za samo 2,8 s, dok maksimalna brzina iznosi 355 km/h.

Nova verzija se blago razlikuje od ostalih standardnih izdanja, s tim da su sve izmene bile u skladu sa tim da se poboljšaju performanse vozila. Pozadi je postavljeno aktivno krilo koje se nalazi u nekom od tri zadata položaja, sve u zavisnosti od toga koji režim vožnje je izabran.

Aventador Ultimae je naravno limitirana serija, a biće dostupan u dve konfiguracije – kupe i kabriolet. Za prvi navedeni namenjeno je 350 jedinica, dok će model “bez krova” biti proizveden u nešto manje primeraka – 250.

Lamborghini će potencijalnim kupcima ponuditi 18 standardnih boja, no oni će moći da dodatnom personalizacijom odaberu neku od 300 nijansi kolorita.

Italijanski proizvođač je već potvrdio da će Aventador imati naslednika, te da se V12 motor još uvek neće izbaciti iz upotrebe. Sukcesor ovog modela koristiće V12 u hibridnoj postavci što samo po sebi obećava neverovatne „brojke“ u vezi sa snagom i obrtnim momentom.

AutoRepublika 

(851)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Fha

Dobar auto, vrijeme je više bilo.