1. Home
  2. Vesti
  3. Indija uvodi obavezna dva prednja vazdušna jastuka za nove automobile
Indija uvodi obavezna dva prednja vazdušna jastuka za nove automobile
1

Indija uvodi obavezna dva prednja vazdušna jastuka za nove automobile

224
1
Podelite sa prijateljima:

Indijske vlasti rešene su da uvećaju bezbednost novih automobila koji se prodaju u toj zemlji. 

Na ovaj problem skrenuo je pažnju i Global NCAP koji je na testiranju vozila za indijsko tržište ukazivao na nedostatak modernih sistema pasivne bezbednosti.

Prema aktuelnim zakonima u Indiji se od novih vozila zahteva samo jedan vazdušni jastuk i to onaj ispred vozača. No, tu je i druga obavezna oprema kao što je upozorenje za nevezan pojas, potom obaveštenje o prekoračenju maksimalne dozvoljene brzine pa čak i zadnje parking senzore. Ali, nikome nije palo na pamet da se postave dodatni vazdušni jastuci koji bi zaista mogli da spase život putnicima.

To će se promeniti 2021. godine, kada će svi novi automobili koji se budu prodavali u Indiji morati da imaju dva prednja vazdušna jastuka. Indija žuri ka elektrifikaciji, i tamošnje vlasti žele da stvore povoljne uslove za prodaju EV modela u toj zemlji.

Kada je reč o bezbednosnoj opremi, jasno je da u Indiji ne mare isuviše o tome, iako se proklamuje nekakva zabrinutost za bezbednost putnika u automobilima. Kolika Indija kaska u ovom segmentu za državama „prvog sveta“, govori činjenica da su vazdušni jastuk za vozača i ABS postali obavezni deo opreme novih automobila u toj zemlji tek 1. jula 2019. godine…

AutoRepublika 

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Tamo su prevladali motocikli ,kakav vazd.jastuk…Proizvodjaci motocikala: Bajaj Royal Enfild… i slicni ozbiljno ugrozavaju cak i Japance zahvaljujuci tirazima koje postizu i prodajom uglavnom na (ogromnom)domicilnom trzistu.Par zadnjih godina i izvoz ide sve bolje mahom na trzistu RETRO modela..