1. Home
  2. Vesti
  3. Suvlasnik Daimlera predstavio električni sedan Beijing EU7
Suvlasnik Daimlera predstavio električni sedan Beijing EU7
0

Suvlasnik Daimlera predstavio električni sedan Beijing EU7

259
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski koncern BAIC proizvodi električne automobile već nekoliko poslednjih godina. Uspeh kompanije iz Kine, koja se između ostalog može pohvaliti i posedovanjem značajnog, iako u procentima izraženo, jednocifrenog paketa akcija Daimlera, je toliki da je čak uspela da se plasira na drugo mesto rang liste koja prikazuje proizvođače sa najvećim obimom prodaje elektromobila.

Tokom 2018. godine, BAIC je isporučio 152 hiljade primeraka električnih vozila čime se pozicionirao direktno iza Tesle, koji je kao kompanija plasirao 230 hiljada jedinica. Gama marke BAIC je do ovog trenutka uključivala kompaktne i relativno pristupačne putničke automobile i krosovere, a sada je bogatija i za sedan koji će poneti epitet perjanice game. Pred nama je Beijing EU7.

Gledano po gabaritima, kineski sedan zamalo zaostaje u odnosu na modele poput Hyundai Sonate ili Kije Optime. Dugačak je 4.805 milimetara, širina iznosi 1.835 milimetara dok je visina na nivou od 1.528 milimetara. Dužina međuosovinskog rastojanja iznosi 2.785 milimetara.

Novitet je utemeljen na arhitekturi razvijenoj specijalno za njega. Poseduje sistem ogibljenja s oprugama, a vredno svake hvale je to što za razliku od mnogih modela priznatih proizvođača, naš Kinez poseduje multilink sistem na zadnjoj osovini umesto takozvane torzije.

Elektromotor razvija 218 konjskih snaga a montiran je na prednjoj osovini dok su jedince za kontrolu rada, odnosno kontrolni modul je smešten ispod “poklopca motora”. Ispod poda putničkog prostora je oslobođeno dovoljno mesta za baterijsku jedinicu čiji kapacitet još uvek nije obelodanjen, ali se veruje da će ipak biti dovoljan za nekih 300 kilometara autonomije u realnim saobračajnim uslovima (deklarisan domet s jednim punjenjem od 451 kilometar po NEDC protokolu).

Pomenuta putnička kabina deluje u duhu vremena. Tu su dva velika ekrana, dijagonale 12 inča, a služe za osnovne pokazatelje i prikaz postavki medijalnog Sistema. Što se opreme tiče, dostupan je uređaj za klimatizaciju, prednja elektroporetana sedišta, stakleni panoramski krov, kamere za puni prikaz zbivanja oko vozila, LED svetlosna signalizacija spreda. Jednom rečju, Beijing EU7 poseduje sve što savremeni kineski automobil mora da poseduje.

Kada se u obzir uzmu subvencije za kupovinu ekoloških vozila, koje odobrava vlada najmnogoljudnije zemlje na svetu, Beijing EU7 košta 22.600 američkih dolara, i to u uvodnoj ponudi. Sa ovim saznanjem možemo da kažemo da je s cenom, naš novitet iz ove vesti, u ravni sa električnom limuzinom Geelija, odnosno modelom Geometry A, koji je ipak, s cenom od 21.200 dolara, za nijansu pristupačniji.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments