1. Home
  2. Vesti
  3. Audi priprema model Q9
Audi priprema model Q9
8

Audi priprema model Q9

2.09K
8
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka namerava da uveća svoj SUV portfolio. 

Poznato je da je Audi već zaštitio naziv Q9, tako da je postalo izvesno da ćemo uskoro videti i ovaj veliki SUV. Naime, Audi želi da stvori rivala za Mercedes GLS i BMW X7, koji bi ujedno bio i perjanica brenda sa četiri prstena. Neki mediji u Nemačkoj ranije su pisali da postoji želja da se stvori i performantna varijanta modela Q9.

Isprva se govorilo da će Audi ponuditi navedeni automobil do kraja tekuće godine. No, onda je nastupio čitav haos sa epidemijom virusa korona, tako da su planovi odloženi. Nove glasine upućuju na to da će se premijera odigrati tokom naredne godine, a da će veliki SUV ući na tržište početkom 2022. godine.

Novitet bi trebalo da koristi istu platformu kao i Q7, s tim da će biti duži i širi od ovog modela. Stoga se očekuje i izuzetno prostrana kabina, s tim da će u ponudi biti varijante sa sedam sedišta. Što se tiče tehnologije, sigurno je da će Audi ugraditi u Q9 sve što ima na raspolaganju, jer je potencijal za veliku zaradu po svakom prodatom primerku ogroman.

Kada je reč o pogonskim jedinicama, ovde vlada potpuna misterija. Stručni mediji sa germanskog govornog područja uvereni su da će se ispod haube naći 4,0-litarski V8 agregat najverovatnije potpomognut sistemom blagog hibrida. Vozaču će ukupno na raspolaganju biti oko 600 konjskih snaga.

Za sada je sve u domenu glasina, ali sigurno je da će Audi uskoro otkriti više informacija o budućem SUV-u.

AutoRepublika 

(2087)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Vladan

Jedva cekam da vidim novi SUV. Cuo sam da ce jedan od noviteta biti i preciscivac vazduha Ambilife za auto,sto je korisno u ovo danasnje vreme. Bice to mocan auto.

Risto

Još malo pa će ova SUV vozila biti gabaritno kako Kamaz. A ekologiju ko šiša.

J4ZZ3R

A segment ukidaju a uvode segment K

Branko

A Q10 će biti sličan Tam-u 5500 sa motorom Mig-a 21 od 40.000 KS. O tempora, o mores!

moron

😊😊😊

nbjs

Super, jos jedan Audi koji izgleda kao Hyundai. Da se razumemo, Audi nikad nije bio neki pojam lepote, ali ove zadnje generacije su uzas. Alo, dizajneri iz Ingolstadta, uozbiljite se malo!

J4ZZ3R

kako onaj ioniq 5 izgleda tvoja konstatacija zvuci kao uvreda za Koreance

Milos

Izgleda odlicno, nadam se da cu ga probati ako ga jednom budu imali u mms rent a caru.