1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je Hyundai Elantra N
Ovo je Hyundai Elantra N
0

Ovo je Hyundai Elantra N

297
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Elantra je jedan od onih modela koji je proslavio ovog proizvođača iz Koreje. Promocijom istog je Hyundai pokazao da se može uspešno nositi sa ostatkom sveta. To se posebno odnosi na petu generaciju Elantre, koja se proizvodila od 2010. do 2015. godine, dok je novi model stigao u izložbeno-prodajne salone tokom protekle godine.

Dobio je relativno dobre ocene zahvaljujući modernom dizajnu i bogatoj ponudi benzinskih i hibridnih motora. Trenutno vrh ponude čini takozvana modifikacija N-Line koja kombinuje 1,6-litarski turbobenzinac sa 201 konjskom snagom i izbor šestostepenog manuelnog menjača ili sedmostepenog „automatika“, ali kako stvari stoje, uskoro ćemo videti još moćnije izdanje.

Reč je o Elantri N, a korejski gigant je upravo objavio prve dve zvanične fotografije koje nam nagoveštavaju šta možemo da očekujemo. Ono malo informacija koje možemo da ekstrahujemo na osnovu fotografija, je podatak da će N pružati dvostruke izduvne grane, LED osvetlenje i mali spojler.

Ona druga slika nam donosi Michelin Pilot Sport 4S pneumatike i očigledno veće kočne diskove, a Hyundai nam kaže da će ova limuzina biti najbolja u klasi, i da će predstavljati alternativu, svima onima koji jako vole model Veloster N i pritom im je potrebno više prostora.

Sa mehaničke strane sasvim je jasno da će se ispod haube kriti 2,0-litarski turbobenzinac iz spomenutog Velostera N, a koji kod heča razvija 271 konjsku snagu i maksimalnih 353 Nm obrtnog momenta. Veloster N je opremljen i sa šestostepenim manualenim ili osmostepenim automatskim menjačem, dok iz mirovanja do 100 km/h može da ubrza za 5,6 sekundi.

Maksimalna brzina je limitirana na 250 km/h, ali pošto je Elantra nešto teži automobil, za očekivati je da će pružati i malo lošije performanse.

U svakom slučaju, zvaničnu prezentaciju ćemo sigurno videti do kraja godine, a u izložbeno-prodajnim salonima će se pojaviti naredne godine. Biće to četvrti automobil iz N odeljenja, posle i20, Kone i spomenutog Velostera, pa Korejci definitivno pokazuju da su spremni napasti i krupnije ribe.

AutoRepublika

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments