1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis predstavlja novu strategiju za Alfu Romeo početkom naredne godine
Stellantis predstavlja novu strategiju za Alfu Romeo početkom naredne godine
6

Stellantis predstavlja novu strategiju za Alfu Romeo početkom naredne godine

3.97K
6
Podelite sa prijateljima:

Spas za posrnulu italijansku marku konačno stiže. 

Nema potrebe preterano naglašavati dramatičnu situaciju u kojoj se Alfa Romeo nažalost nalazi. Prodaja je na izuzetno niskom nivou, stari modeli odlaze u penziju, bez adekvatnih i pravovremenih naslednika… Sve to ako bi se ovako nastavilo, bez podrške novonastalog entiteta vodilo bi samo ka propasti Alfe.

Srećom, sve pravne peripetije u vezi sa spajanjem PSA i FCA su pred krajem, te se očekuje da dođe do konačne fuzije u narednih nekoliko meseci. Na čelu Stellantisa naći će se sposobni Karlos Tavarez, za kojeg kažu da će poseban akcenat staviti na razvoj Maseratija i Alfe, jer se od ova dva brenda može očekivati velika profitabilnost po svakom prodatom primerku.

Dakle, očekuje se prava renesansa za ove dve marke. Kod Alfe ona bi trebalo da počne sa početkom prodaje modela Tonale, koji je SUV iz C segmenta. No, pragmatični Tavarez insistiraće na brzom proširenju portfolija italijanskog proizvođača.

Nakon Tonalea, za koji je još nesigurno da li će koristiti PSA tehnologiju, stići će i SUV u B segmentu, koji će popuniti „rupu“ nastalu odlaskom modela MiTo.

Poznato je da će Stellantis „udariti“ na dominaciju VW grupacije u Evropi, a da bi ih uspešno izazvali, potrebno je izvršiti atak u C segmentu. Tako se slobodno može očekivati i skoriji povratak na scenu Giuliette. Podsetimo, Alfa je već potvrdila da Giulietta posle 11 godina na sceni odlazi u istoriju, ali je već izvesno da je pitanje trenutka kada će se vratiti u igru.

Italijanski mediji najavljuju da će Stellantis predstaviti novi plan za Alfu Romeo početkom naredne godine, dok francuski novinari tvrde da će se to odigrati u prvoj polovini 2021. godine.

AutoRepublika 

(3965)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Lala

Evo rešenja, Alfa Romeo na struju!!!
Šta kaže Gdin Don?
🙂

Don

Stilska figura!

J4ZZ3R

Šta je ovo, type R ispada pojam svedenosti u poredjenju sa ovom makinom 🙂

Lala

Done dobio sam jednu karikaturu i odmah sam te se setio.
Ne znam kako se insertuje a i poprilično je eksplicitna slika.

Mlađi par u sexualnom zanosu

Ona govori: Kaži mi nešto pokvareno!
On odgovara : Alfa Romeo…

Ramzaj

Samo da ostanu Italijani!!

Alejandro

Problem Alfe jeste nedovoljno novca za punu gamu vozila, no vremena su se promenila i važniji faktor je to da nisu ovo više šezdesete u kojima se vrednovalo kako se automobil vozi i ponaša, kako upravlja i ostalo što danas samo entuzijasti razumeju. Alfa je bez kompromisa ostala dosledna ovoj ideologiji i to je jedan od važnih razloga zašto ne napreduje. BMW sa druge strane nudi sličnu priču ali sa dve veoma jasne razlike: prvo BMW je izgradio sliku kvalitetnog proizvođača tako što već četiri decenije ima neki svoj kontinuitet u kvalitetu i ponudi, na šta može da se doda… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane Alejandro