1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Renaulta: Elektrifikacija stavlja veliki teret na leđa malih automobila
Šef Renaulta: Elektrifikacija stavlja veliki teret na leđa malih automobila
0

Šef Renaulta: Elektrifikacija stavlja veliki teret na leđa malih automobila

209
0
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Renaulta, Luka de Meo, uveren je da će mali gradski automobili podneti najjači udar elektrifikacije. 

Nadolazeće emisione norme u Evropi, pre svega Euro7, žestoko će favorizovati upotrebu elektrifikovanih pogonskih sklopova, odnosno raznih vrsta hibrida. Naravno, podrazumeva se da EV modeli neće imati nikakvih problema da prođu Euro7 homologaciju.

To će proizvođače staviti pod veliki pritisak, jer je potrebno pronaći odgovarajuća rešenja za sve segmente u kojima su prisutni. Šef Renaulta veruje da će elektrifikacija biti posebno teška u B segmentu. Za francusku marku ova klasa je izuzetno bitna, s obzirom na to da su ovde pozicionirana njena dva bestselera – Clio i Captur.

„Sa nadolazećim propisima ceh će platiti mali automobili. Jedini izlaz jeste elektrifikacija istih, ali s druge strane nema ozbiljnijeg pada cene baterija po kWh… To je kvaka 22 u ovom slučaju“, zaključio je De Meo.

Podsetimo, sa dolaskom italijanskog menadžera na čelo Renaulta, najavljene su i velike promene kod posrnulog francuskog giganta. De Meo je najavio manju zavisnost ove marke od malih gradskih automobila, s fokusom na veće segmente koji bi mogli doneti veći profit po svakom isporučenom primerku.

No, i pored toga, Renault nema nameru da prepusti tron u B segmentu konkurenciji. Stoga su i Clio i Captur dobili hibridne ponude. Test Clija 1.6  E-Tech (klasičnog hibrida) možete pročitati klikom OVDE, dok utiske našeg Perice Rajkovića o plug-in hibridu kod Captura pročitajte na ovom LINKU.

AutoRepublika 

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments