1. Home
  2. Vesti
  3. Audi planira da snizi iznos troškova za 15 milijardi evra do 2022.
Audi planira da snizi iznos troškova za 15 milijardi evra do 2022.
0

Audi planira da snizi iznos troškova za 15 milijardi evra do 2022.

272
0
Podelite sa prijateljima:

Premijum marka koja posluje u sastavu Volkswagen grupe, nemački Audi želi da uštedi 15 milijarda evrado 2022. godine, izvestio je danas nemački poslovni mesečnik Manager Magazin, pozivajući se na informacije iz rukovodećeg tima proizvođača automobila.

Novac koji bi trebao da bude ušteđen na takav način, bio bi uložen u projekte usmerene ka razvoju koncepta elektromobilnosti marke Audi, navodi se u izveštaju poslovnog magazina.

Portparol marke Audi je izjavila da je plan kojim se predviđa redukovanje rashoda još uvek u postupku razmatranja, ali je istovremeno potvrdila da nemački poslovni magazin ima veoma dobru predstavu o tome kolika ušteda je planom predviđena.

Ne treba posebno naglašavati koliko su uštede važne za VW, pogođen dizel skandalom, ali i sporošću u reakciji u odnosu na uvođenje WLTP stadarda.

Odlasci zaposlenih sa svojih pozicija u kompaniji, neće biti nadomešteni novim ugovorima o radu, preneo je Manager Magazine, reči finansijskog direktora kompanije, Aleksandera Sajca, dodajući da će se na taj način broj radno angažovanih osoba kod nemačkog proizvođača, smanjivati tempom od 3% na godišnjoj osnovi. Prevedeno u egzaktne brojke, to bi značilo da će se broj radnika u Audiju, smanjiti za 14.000, na rok od pet godina.

“Sa ovim novinarskim navodima nismo saglasni,” rekla je dama koja obavlja funkciju portparola marke Audi.

Ona je dodatno izjavila da je rukovodstvo kompanije u razgovorima sa predstavnicima sindikata, u postupku procena koliko radnika je zaista neophodno u profitnim centrima koji funkcionišu unutar firme, a uzimajući u obzir i nove trendove u automobilskoj industriji.

Portparol je podsetila i na činjenicu da radnici u pogonima lociranim u Ingolštatu i Nekarsulmu poseduju garancije u pogledu neprekidnosti radnog odnosa sve do 2025. godine.

Audi na svom platnom spisku ima 91.700 duša koje privređuju širom sveta. Od tog broja, njih 61.500 su rezidenti Nemačke.

AutoRepublika

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments