1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes zapošljava totalne amatere, ali da li samo u odeljenju marketinga?
Mercedes zapošljava totalne amatere, ali da li samo u odeljenju marketinga?
1

Mercedes zapošljava totalne amatere, ali da li samo u odeljenju marketinga?

804
1
Podelite sa prijateljima:

Radnici zaposleni u Daimleru poslednjih godina inkasiraju bonus koji po svom iznosu prevazilazi (anticipiranu) prosečnu godišnju zaradu zaposlenih u kragujevačkom Fiatu ili rumunskoj Daciji. Sve to zahvaljujući enormno visokim cenama po kojima se prodaju vozila sa trokrakom zvezdom na nosu. Od proseka, definitivno bolje zarađuju profesionalci zaposleni u marketingu.

Ipak, Daimler je ponovo prinuđen da se izvinjava javnosti zbog, politički korektno rečeno „nespretnosti“ svog odeljenja za marketing, a zapravo se radi o teškom idiotluku koji verovatno ne bi promakao ni nemirnom trogodišnjem detetu.

Naime, po svoj prilici oduševljeni izgledom svog vrelog modela (hot heča) Mercedes-Benz AMG GLA 45 4Matic, zaposleni u službi marketinga su preko Twittera izneli rečenicu koja je trebalo da posluži kao efektna i ubojita promotivna poruka, tokom ovog, čini se nikada vrelijeg leta u zapadnoj Evropi:

„Ukoliko vam ovo leto nije dovoljno vrelo, tu je Mercedes-AMG GLA 45 4Matic da stvari dodatno dovede do usijanja svojim red hot finišom“.

Dakle, ne treba biti Nobelovac pa shvatiti da je celokupna automobilska industrija, pa i čovečanstvo, rekli bismo, usredsređeno na prevenciju daljih klimatskih promena i preokretanje trenda globalnog zagrevanja. Pa i sami čelnici nemačke premijum marke su u nebrojeno intervjua naglašavali važnost tranzicije ka elektromobilnosti kao i predanost kompanije, ekološki podobnim vidovima transporta.

Korisnici Twittera su reagovali munjevito i na duhovit način su se narugali amaterizmu Mercedesovih marketing stručnjaka, dok su ovi još bistriji povezali da je verovatno kvalitet kadra u nemačkoj kompaniji ujednačen i da „isto takvi genijalci“ primaju i inženjerske plate od Daimlera.

Neki tviteraši su podsetili javnost da je i Daimler režirao sopstveni dizel skandal odnosno da kompanija neguje prevarantski mentalitet, drugi su naglasili da „Mečka“ poseduje paletu od 52 AMG modela i samo 1 (jedan) elektromobil, dok je bilo i onih koji su samo…jednostavno duhoviti.

Ipak, u koncernu ima i mudrijih ljudi, a zahvaljujući njihovoj intervenciji, objavljeno je izvinjenje kompanije i ponovo je obnarodavan plan uvođenja ekološki podobnijih vozila u ponudu švapske marke.

AutoRepublika

(804)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Balada o sibici i benzinu