1. Home
  2. Vesti
  3. Veoma poseban kamion isporučen u Rusiji
Veoma poseban kamion isporučen u Rusiji
1

Veoma poseban kamion isporučen u Rusiji

7.37K
1
Podelite sa prijateljima:

Isporuka velikog kamiona nije neki posebno redak događaj na nekom tržištu. Posebno je to istina ukoliko govorimo o teritorijalno najvećoj državi na svetu, gde se na svakodnevnim osnovama dešavaju kupoprodajne transakcije ovog tipa.

Međutim, ova isporuka je posebna jer je nedavno Daimler-KAMAZ iz Rusije kupcu iz Irkutska predao troosovinski Mercedes-Benz Actros koji pogoni najmoćniji motor u čitavoj gami ove poznate familije teških komercijalnih vozila iz Nemačke.

Actros, kada poseduje prefiks 2663 LS skriva monstruma “ispod haube”. Pod oznakom OM473 obeležen je mamutski motor koji iz zapremine od skoro 16.000 kubnih centimetara izvlači (kamionskih) 625 konjskih snaga.

MB ACTROS 2663 1

Oni opušteniji bi se narodskim rečnikom zapitali: “Koji će mu đavo tolika snaga?”, ali odgovor je veoma racionalan. Ovakve grdosije se koriste za transport teške mašinerije, odnosno proizvoda koji nose oznake John Deere na primer, a ni distance na koje se upućuju nisu baš naivne, niti su odmah “iza ćoška”. Drugim rečima, zadaci poput prevoza robe od Sankt Petersburga do Vladivostoka, stvar su uobičajene rutine.

Primerak ovog Actrosa iz Australije

Naravno, pored snažnog dizel motora, novi kamion poseduje i novi automatski PowerShift 3 menjač, pojačan PPC sistemom, koji koriguje izabrani stepen prenosa zavisno od reljefa terena, a koristeći memorijske kartice. Vozaču su na usluzi i brojni drugi sistemi.

Za kraj malo pikanterija. Kamion sa pogonskom formulom 6×4 je razvijen tako da mu je ukupna dozvoljena masa na granici od, pazite sad: 120 tona. Pored toga, unutrašnja visina mu je najveća u gami i iznosi skoro dva metra.

A evo jednog primerka i iz Finske

Podaci o ceni grdosije nisu obelodanjeni. Jedino znamo da ovaj Actros nikako nije pristupačan s cenom.

AutoRepublika

(7369)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Davor

Zvijer,samo zvijer