1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Maybach GLS dobio novu, skromniju modifikaciju
Mercedes-Maybach GLS dobio novu, skromniju modifikaciju
0

Mercedes-Maybach GLS dobio novu, skromniju modifikaciju

671
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi krosover u istoriji marke Maybach je debitovao pre otprilike godinu dana, i od tada do danas, kupci nisu imali nikakav izbor, kada pričamo o pogonskoj jedinici. Uvodni (i zaključni) Mercedes-Maybach GLS 600 je opremljen V8 biturbo motorom, radne zapremine 4.0 litre, koji razvija 558 konjskih snaga, uz 730 Nm najvišeg obrtnog momenta. Nudi se po ceni koja prevazilazi 170 hiljada evra u serijskoj postavci.

„Greška“ je sada ispravljena, pa će mega-bogati klijenti moći da se opredele i za Mercedes-Maybach GLS 480, za koji Švabe misle da će biti popularan među Kinezima, kojima inače zapremina i snaga motora nisu kritično opredeljujući faktor prilikom izbora vozila iz ove klase.

Za razliku od ultra-plemenite Maybach varijante, „ovozemaljski“ GLS nije dobio varijatet s indeksom 480. Bez obzira na to, pogonski blok najnovije verzije „mlađeg“ Maybacha je identičan onom koji se nalazi pod haubom modela Mercedes-Benz GLS 450.

U pitanju je redni šestocilindraš zapremine 3.0 litra. Isporučuje 367 konjskih snaga uz najviši obrtni moment u visini 500 Nm. Pridodat je i sistem EQ-Boost, odnosno, radi se o lakom hibridu (48V). Elektromotor dodaje 22 „grla“ i 250 Nm, što je od posebne pomoći u prvim trenucima nakon polaska iz mesta, kada se zahteva što impresivnije ubrzanje. Deo je i sistema „start-stop“, a koji omogućava brzi start motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Trolitarski Maybach s povišenom pozicijom sedenja, ubrzava od nule do 100 km/h za odličnih 6,6 sekundi, spram 4,9 identičnih jedinica mere za verziju s jačim motorom. U smislu dekora eksterijera i opreme, dve verzije su „skroz identične“.

Međutim, ko bude skromniji s prohtevima od agregata, a zaista ne vidimo smisao impresivnijih performansi u vozilu „zgodnom koliko je i Catterpilar“, uštedeće i do 25% vrednosti automobila. U Kini, na primer, GLS 480 košta od 240 hiljada dolara, spram 328 hiljadarki za GLS 600. Svi su izgledi da će se i „slabašni“ Maybach pojaviti i na drugim tržištima.

Naposletku da podsetimo da je sedan Mercedes-Maybach S Klase sedan u odlazećoj generaciji, inicijalno nuđen s V12 motorom, da bi kasnije, i u tišini bile dodate i verzije sa V8 i V6 motorima.

AutoRepublika

(671)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments