1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes objavio razvod od Renaulta i sklapanje braka sa Geelyijem
Mercedes objavio razvod od Renaulta i sklapanje braka sa Geelyijem
5

Mercedes objavio razvod od Renaulta i sklapanje braka sa Geelyijem

3.59K
5
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač luksuznih automobila Daimler će kroz timski rad s kolegama iz kineske kompanije Geely, pristupiti razvoju sledeće generacije motora s unutrašnjim sagorevanjem. Te jedinice će se koristiti u vozilima kod kojih će biti implementirana hibridna tehnologija. Ovo stoji u saopštenju koje je ranije danas objavila nemačka kompanija.

„Kompanije planiraju da razviju visoko efikasan modularan agregat,“ rekao je glasnogovornik Daimlera, dodajući da će hibridni pogonski sklopovi silaziti s proizvodnih traka fabrika izgrađenih, kako u Kini, tako i u Evropi. U planu je razvoj benzinskih motora koji će početi da se ugrađuju u vozila počev od 2024. godine.

Nemačke fabrike će postepeno biti konvertovane, prilagođene proizvodnji električnih pogonskih sklopova, dak će se i proizvodnja motora s unutrašnjim sagorevanjem nastaviti u Nemačkoj, tvrdi Daimler. Govorimo o tiražima koji obuhvataju stotine hiljada jedinica godišnje.

O formiranju ove alijanse je ranije danas prvi izvestio nemački poslovni dnevnik Handelsblatt, pozivajući se na izvore iz same kompanije, ili i šire, iz celokupne automobilske industrije.

Naveći broj motora će biti proizvođen u Kini, tvrdi Handelsblatt. Ujedno, alijansa sa kineskim koncernom Geely, koji drži 9,69% kapitala Daimlera, ujedno znači i raskid partnerstva s Renaultom. Pored francuskih industrijalaca, besni na rukovodstvo nemačke kompanije su i radnici koji se plaše da će doći do gubitka radnih mesta usled nove alijanse.

Nemački list je ustvrdio i da će nemačko-kinesko partnerstvo doneti uštede nemačkom poslovnom sistemu koje se mere stotinama miliona evra.

AutoRepublika

(3593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Prije par godina niko nebi povjerovao u ovo a sada je realnost!

Slobodan

Pa vi posle kupite Kineski Mercedes….

TNT

Eto, skupi im Reno motori… A šta će biti sa Citanom – mi ovde već proglasismo da ga Reno pravi zbog MB… Pretpostavljam i ništa od motora / “Kangoo rešenja” za Infinity u perspektivi…

Izmenjeno 3 godine pre od strane TNT
Renault Terminator

Dosta im je vala Renault davao i motore i sasije…dok Renault od Mecke nije uzeo ni srafa.

Yankee

To ste mogli odmah znati da ce se desiti po primeru Daimler-Chrysler. 😉