1. Home
  2. Vesti
  3. Krosover Beijing BJ30 prošao kroz fazu mitarenja
Krosover Beijing BJ30 prošao kroz fazu mitarenja
0

Krosover Beijing BJ30 prošao kroz fazu mitarenja

262
0
Podelite sa prijateljima:

Konačno deluje kao da je kineski koncern BAIC, nama u Evropi poznatiji po partnerstvu i unakrsnom (su)vlasništvu nad i pod Daimlerom, pronašao svoj korporativni stil kada se radi o krosoverima SUV-ovima marke Beijing. Modeli BJ40 i BJ90 već promovišu dati stil, baš kao i pikap F40. Samo da preporučimo da otvorite i pročitate članke čije smo linkove dali, jer svaki od modela neodoljivo podseća na nama veoma poznate automobile.

Ovom prilikom izveštavamo o tome da je identično dizajnersko rešenje primenjeno i na kompaktnom krosoveru Beijing BJ30. U pitanju nije kompletno nov model, ali ipak jeste posledica duboke modernizacije SUV modela BJ20 iz 2015.

Beijing BJ20

Karakteristična kockasta, uglovita kaorserija ostaje identična, ali je većina panela potpuno nova. Pored toga, njuška vozila, ali i stražnjica su redizajnirane. Novo perje je izmenilo i dužinu krosovera iz Kine, koji se sada može pohvaliti s 4.505 dužnih milimetara, spram negdašnjih 4.451 mm. Širina osveženog novajlije je 1.855 milimetara, dok je visina samo blago uvećana na 1.710 mm. Klirens je sada zavidan i iznosi 215 milimetara.

Beijing BJ30

Enterijer je nov, a od predrestilizacijskog modela s povišenom pozicijom sedenja BJ20, ostali su samo otvori za ventilaciju. Pokazivači su sada virtuelni, dok je lista opreme sadržajnija. Opcionali obuhvataju elektropokretana prednja sedišta koja su ujedno, po potrebi i ventilirana. Zatim je tu i sistem kamera za puni prikaz onoga što se zbiva oko vozila, kao i električna vrata prtljažnika.

Putnici će se osećati beznbedno kada i ako znaju da novajlija nudi šest vazdušnih jastuka, ESP urešaj i elektronski nadziran mrtvi ugao. Pride, tu je i sistem pomoći pri održavanju pravca u saobraćajnoj traci.

Motor je isti kao i pre. Pod haubom je turbo jedinica zapremine 1,5 litara koja razvija 156, umesto nekadašnjih 150 konjskih snaga. Prirast se odrazio i na maksimalni obrtni moment koji je porastao sa 210 na 230 Nm. Glavna novina je ta da se umesto varijatora, na novajliji pojavio klasični šestostepni automatski menjač.

Ručni menjač je zadržan kao deo osnovne ponude, ali sam imidž off-road vozila nije podržan sistemom prenosa snage na sva četiri ugla karoserije, čak iako multilink ogibljenje na zadnjoj osovini omogućava instalaciju sistema 4×4.

Taze model Beijing BJ30 će u misiju osvajanja srca persona s kineskim pasošem, navaliti za par nedelja. Valja znati da će biti nešto skuplji od odlazećeg modela BJ20, za koji je trebalo iskeširati od 15 do 21 hiljadu američkih dolara.

AutoRepublika

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments