1. Home
  2. Vesti
  3. Otkazan Salon automobila u Tokiju
Otkazan Salon automobila u Tokiju
0

Otkazan Salon automobila u Tokiju

94
0
Podelite sa prijateljima:

Akijo Tojoda, šef Toyote i predsednik Japanske asocijacije proizvođača automobila koja organizuje tokijski auto-salon, saopštio je tamošnjoj javnosti da ove godine neće biti manifestacije. 

Tojoda je objasnio da su razmatrani svi načini da se Salon automobila u Tokiju ipak održi, ali da se na kraju stiglo do zaključka da je u ovakvim uslovima nemoguće organizovati jedan takav događaj. Jedna od opcija o kojoj se razmišljalo bilo je održavanje online auto-salona, ali je nekolicina proizvođača odbacilo tu mogućnost zbog nedostatka adekvatne komunikacije na nivou potrošač (posetilac)-brend.

Salon automobila u Tokiju se tradicionalno održavao tokom oktobra ili novembra, i to svake druge godine. Upravo zbog toga nije bio otkazan prethodne godine kada su praktično posle marta izostali svi automobilski saloni. Tokijska fešta ima vrlo dugu tradiciju, a prvi događaj organizovan je daleke 1954. godine, tada je bilo 590.000 posetilaca. Pre dve godine – 2019, bilo je 1,3 miliona posetilaca!

Japan je trenutno u krizi zbog pandemije korona virusa jer je nedavno otpočeo novi talas. Tamošnja vlada je zbog novih okolnosti ponovo proglasila vanredno stanje, u nadi da će uz nove epidemiološke mere sprečiti dalje širenje virusa.

Prema navodima svetskih medija, teško je očekivati da će ove godine biti održan veći broj auto-salona. Ono što će biti organizovano najverovatnije će ostati locirano u Kini, a možda i nešto u SAD jer se pojedine savezne države polako „otvaraju“.

AutoRepublika 

(94)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments