1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci oduševljeni novom Opel Corsom
Nemci oduševljeni novom Opel Corsom
8

Nemci oduševljeni novom Opel Corsom

5.89K
8
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Opel Corse za kratko vreme nametnula se kao lider u B segmentu na nemačkom tržištu. 

Nije nikakva tajna da Nemci vole da kupuju domaće proizvode, ali je nakon preuzimanja Opela od strane PSA grupacije bilo veliko pitanje kako će reagovati potrošači u zemlji Germana. No, odličan paket kakva jeste nova Corsa, i „nemačka“ marka su dali odlične rezultate, pa je tako ovaj mališan ubedljivo najpopularniji model iz B segmenta u toj zemlji.

Prodajni podaci iz oktobra kažu da su Nemci tokom tog meseca kupili čak 7.200 primeraka Corse, a 1 od 6 prodatih automobila iz B segmenta prethodnog meseca u Nemačkoj bio je upravo ovaj Opelov četvorotočkaš. Kada se uporede podaci sa rezultatima ostvarenim u istom mesecu 2019. godine, dolazi se do informacije da je Corsa ostvarila rast prodaje od 89%!

Na početku godine Corsa nije beležila naročito dobru prodaju, ali kako se tržište polako više upoznavalo sa Opelovim novitetom tako je proporcionalno i rastao broj isporučenih jedinica. Samo u septembru i oktobru prodato je skoro 13.500 primeraka Corse u Nemačkoj. Ispred nje je samo Volkswagen Golf.

Od početka godine Corsa je stigla do više od 41.000 novih vlasnika u Nemačkoj, rezultat koji joj garantuje prvo mesto u B segmentu u toj državi, a kako stvari trenutno stoje, teško da će je bilo ko skinuti sa trona do kraja godine.

Andreas Marks, šef Opela za Nemačku, kaže da ovako dobar rezultat Corse na domaćem tržištu nije nikakvo iznenađenje. „Corsa nudi zabavnu vožnju i naprednu tehnologiju, i sve to po pristupačnoj ceni“, kazao je Marks. On je dodao da će zahvaljujući subvencijama države do kraja 2021. godine biti moguće kupiti električno izdanje Corse za oko 20.000 evra.

Dakle, recept koji je PSA grupa primenila sa Corsom funkcioniše odlično. Opelovog mališana smo testirali u više navrata, a šta ima da kaže opremljen sa štedljivim dizel motorom možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(5888)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Odličan je to „autić“ B segmenta.

Rikošet

Najpovoljniji Peugeot trenutno…

Balkanboj

Najbolji Peugeot uopšte.

moron

Obojica ste u pravu. Bez greške.

J4ZZ3R

Balkanboy to je Opel to se voli, to je Opel to se voli… Pa cak i kad je Pijuzou ispod 🙂

Balkanboj

Ahahahaha…
Nemam ja ništa lično protiv Pežole, ali mi ovi novi ne leže. Ima Pežo dosta modela koje bih rado imao ispred kuće ali su to neki određeni modeli iz 70-ih, 80-ih i 90-ih zaključno sa 406 kupe varijantom. Gti modele posebno. Ali ova novija generacija mi nije nešto ostala u memoriji. Dok je dizajn aktuelnih modela spolja jeko dobar i lep, dotle me kabina ubija u mozak.
Ako nova Astra bude skladan i lep automobil mogao bih da zaboravim šta je ispod lima. Ova Corsa mi se dopada.

sami

To je ono kad imate dizel i ne filozofirate i uz to germanizujete ne ergonomsku i ružnu francusku platformu. To jete napravite običan dizel auto.

Don

Corsa je Njemica koliko i ova djevojka sa slike.