1. Home
  2. Vesti
  3. Ford proizvodi više električnih od kultnih Mustanga
Ford proizvodi više električnih od kultnih Mustanga
1

Ford proizvodi više električnih od kultnih Mustanga

168
1
Podelite sa prijateljima:

Pa, dobro, verovatno vam je jasno da je u ovim okolnostimo to samo privremeno stanje stvari imajući u vidu da je baterijski SUV lansiran tek nedavno. Ipak, situacija je potpuno neobična i saglasno tome, vredna objave. Američki Ford danas sklapa više primeraka modela Mustang Mach-E od sportiste Mustanga. 

Dakle, američka kompanija je tokom prvih pet meseci tekuće godine proizvela nešto više od 27 hiljada primeraka električnog SUV-a Mustang Mach-E, kao modela koji je preuzeo najčuvenije ime u istoriji Forda, još od, za globalnu automobilsku industriju značajnog Modela T. Kako bilo, u istom tom posmatranom periodu, Ford je proizveo samo 26 hiljada četvorotočkaša s oznakama Mustanga, i to u pogonima Flat Rock, izgrađenim u Mičigenu. U tu cifru su uključena izvođenja bez krova, kao i kupe.

Ovde se iznose podaci o obimu proizvodnje „dva“ suštinski različita Mustanga, a ne o popularnosti, to jest tražnji za njima. Veoma je izgledno da je Ford navalio da „ištancuje“ dovoljno baterijskih vozila, kako bi održao korak s jakom inicijalnom tražnjom iz celog sveta, s posebnim akcentom na evropsko tržište, gde je nedavno postao bestseler kod Norvežana, što je već veliki uspeh, sam po sebi.

Novinari specijalizovanih izdanja iz Amerike nude malo drugačije objašnjenje, naizgled čudnog spleta okolnosti. Naime, oni tvrde da je Ford bacio akcenat na baterijski model, s obzirom na činjenicu da nije moguće organizovati proizvodnju punog obima za sve modele, jer je u toku strašnja nestašica na tržištu poluprovodnika. Kao novitet, ali i kao predstavnik elektromobilnosti koja je u usponu, Mustang Mach-E ima apsolutni priroritet nad svim modelima marke, a posebno nad sportskim Mustangom.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Mustang Mach E je svetogrđe. Ja smatram da je tim modelom zloupotrebljen imidž i sama legenda oko Forda Mustanga. Mogli su da odaberu bilo koje drugo ime za taj SUV, iskreno. Bez V8 motora Mustang nije Mustang.