1. Home
  2. Video
  3. Ukrao pa slupao monstruozni pikap poznatog muzičara (VIDEO)
Ukrao pa slupao monstruozni pikap poznatog muzičara (VIDEO)

Ukrao pa slupao monstruozni pikap poznatog muzičara (VIDEO)

3.06K
0
Podelite sa prijateljima:

Zanimljiva priča nam stiže iz američke savezne države Kalifornije, gde jurnjave i bežanje od policije nije baš strano. Ali ovaj put u centru pažnje se našao glomazni i skupoceni pikap kamionet sa čak šest točkova koji je pripadao poznatom muzičaru.

Sve je započelo u večernjim satima srede kada je 27-godišnji Edvard Kruz stigao biciklom do lokalnog Fordovog izložbeno-prodajnog salona u gradu Van Najs gde se nalazio pakiran specijalni Ford F-550 iz 2019. godine. Kažemo „specijalni“ iz nekoliko razloga.

Ako nije jasno na prvi pogled, ovakav pikap kamionet ne poseduje baš svako, a reč je o specijalnoj preradi koju je uradila firma SMCO. Ukoliko vam samo ime kompanije nije baš poznato, onda ćete je možda poznati po televizijskoj emisiji Diesel Brothers na Discovery kanalu. Mnogi mediji su preneli da je reč o modelu Hennessey VelociRaptor 6×6, ali je informaciju demantovao jedan od vlasnika SMCO-a Dejv Sparks i potvrdio da je prerada stigla od strane njegovog društva.

U svakom slučaju, specijalni pikap kamionet je predstavljen na Sajmu tjunerskih proizvoda SEMA, koji se svake godine održava u Las Vegasu, a proizveden je za muzičara „pod kodnim imenom“ DJ Marshmello, i to po ceni od čak 500.000 američkih dolara.

Originalno je bio ofarban u tamno zelenu nijansu sa vojničkim obeležjem, ali je početkom godine prefarban u crnu boju. Ispod haube se krije 6,7-litarski „PowerStroke“ turbodizel sa preko 600 konjskih snaga koji omogućava ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za samo 4,2 sekunde.

U svakom slučaju, DJ Marshmello je ostavio svog ljubimca na servis, a neko je očigledno zaboravio da izvadi ključ iz brave. To je omogućilo Kruzu ne samo da ga ukrade sa parkinga izložbeno-prodajnog salona, već je imao vremena i da ubaci svoj bicikl u prikolicu.

Ironično je da niko u salonu nije ni primetio da je kamionet nestao. Krađa se desila u 18.30 časova po lokalnom vremenu, a tek tri sata kasnije lokalna policija Los Anđelesa (LAPD – Los Angeles Police Department) je primetila ogromni Ford kako se kreće velikim brzinama gradskim ulicama.

Kada su pokušala da ga zaustave, Kruz je „opleo“ po gasu i u narednih trideset minuta je uspešno izbegavao sve zamke. Policija je shvatila da je nemoguće zaustaviti pikap preko takozvanog PIT poteza, pošto je F-550 daleko veći i glomazniji od bilo kog policijskog vozila, dok je Kruz s(p)retnom vožnjom zaobilazio zamke koje bi mu izbušile pneumatike. Vozač je jedno vreme bežao i na auto-putu, da bi se zatim vratio na gradske ulice gde je dostizao brzinu do 130 km/h.

Konačno, posle trideset minuta vožnje sreća ga je zaobišla kada je kasno skrenuo na glavnu ulicu nakon vožnje na praking površini lokalnog restorana i udario je u banderu. To je onesposobilo vozilo i Kruz se mirno predao.
DJ Marshemllo se još uvek nije oglasio povodom ovog događaja.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(3057)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments