1. Home
  2. Vesti
  3. Kupci najskupljeg automobila na svetu su možda Beyonce i Jay-Z
Kupci najskupljeg automobila na svetu su možda Beyonce i Jay-Z

Kupci najskupljeg automobila na svetu su možda Beyonce i Jay-Z

3.24K
0
Podelite sa prijateljima:

Ostrvski proizvođač ultra premijum automobila Rolls-Royce je pre samo par dana predstavio model nazvan Boat Tail, koji se ustoličio i kao najskuplji četvorotočkaš na svetu. Luksuzno vozilo nudi mogućnost prevoza do četiri osobe, i to „s vetrom u kosi“, dok je cenovna etiketa ovog jedinstvenog kabrioleta na nivou od 28 miliona američkih dolara. Kabriolet je nastao kao deo novog programa nazvanog Coachbuild.

I dok svet još uvek u neverici klima glavom, iščuđavajući se enormnoj ceni vozila, krenula su šuškanja u pogledu toga ko je naručilac predivne kreacije na četiri točka. Tako se spekuliše da je u pitanju američka pevačica Bijonse, odnosno njen repujući suprug Džej-Zi.

Specijalno prilagođeni Boat Tail, za koji je bilo potrebno četiri godine da bi bio izrađen, odraz je ličnog ukusa luksuza, delikatnog stila i karaktera kupaca. Kako prenosi list Telegraph, personalizovani primerak modela Rolls-Royce Boat Tail odslikava ukus moćnog para u svakom smislu.

Prilikom ugovaranja izrade unikatnog vozila, klijent je zahtevao da nijansa karoserije bude nalik onoj koja krasi okean, to jest plava. Poznato je da je upravo to omiljena farba pevačkog para Bijonse i Džej Zija, na osnovu toga što su svom ženskom potomku nadenuli ime Plava Ajvi (Blue Ivy).

Kompanija Rolls-Royce je u zvaničnom saopštenju za štampu ovaj izbor opravdala rečima da se radi o „omiljenoj nijansi klijenta“. Kako bi se postigao cilj što nežnijeg nanosa sloja farbe na karoseriju vozila, profesionalac je u finalu prstom prešao preko linija na karoseriji kako bi se ublažile ivice, pre nego što bi se premaz sasušio.

Zatim se u izveštaju navodi da je u zadnjem delu automobila montiran dvostruki frižider za koji konstruktor tvrdi da je razvijen specijalno za udovoljavanje vinskom ukusu klijenta, gde je on nameran da čuva omiljeni šampanjac nazvan Armand de Brignac.

Naime, Džej-Zi je tokom 2014. godine kupio kompaniju Armand de Brignac, pa je i dan-danas ostao vlasnik polovine udela u kapitalu iste, s obzirom na činjenicu da je 50% otuđio u međuvremenu. Ugrađena oprema je omogućila brzo rashlađivanje šampanjca na šest stepeni Celzijusa, što je optimalna temperatura za ovu sortu.

Još je jedan indikator koji navodi poznavaoce prilika u svetskoj trač zoni da posumnjaju da je kupac Boat Taila baš čuveni bračni par. Naime, oblik ovog vozila liči na graciozne jahte iz J klase. Poznato je i to da moćni par uživa u vremenu provedenom na francuskoj rivijeri i moru.

U izveštaju Telegrapha se dalje navodi da je Džej-Zi potpisao unutrašnju stranu rešetke hladnjaka, tačno ispod logotipa ostrvske marke, pre nego što je montirana na vozilu, dok je Bijonse učinila nešto slično, samo ispod bedža kompanije na zadnjem delu automobila.

Šta da kažemo sem da i mi verujemo da se radi o ovom bračnom paru koji sada, pored svetske slave po osnovu bavljenja muzikom, sada slovi i za vlasnike najskupljeg automobila na svetu.

AutoRepublika

(3242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments