1. Home
  2. Video
  3. Novi rekord Nirburgringa za serijski četvorosjed (VIDEO)
Novi rekord Nirburgringa za serijski četvorosjed (VIDEO)
1

Novi rekord Nirburgringa za serijski četvorosjed (VIDEO)

1.06K
1
Podelite sa prijateljima:

Iz Mercedesa i uprave legendarne staze Nirburgring su predstavili zvanično vrijeme kruga za model Mercedes-AMG GT63 S. Što i sam video zapis pokazuje, ovaj do sada najekstremniji serijski automobil sa četvoro vrata, postavio je vrijeme od 7 minuta 25 sekundi i 41 stotinku.

Iako to ne zvuči previše impresivno u odnosu na neke od skorijih rekorda, ovaj Mercedes koji teži preko dvije tone, uspio je da bude brži od svog starijeg, sada već penzionisanog brata, modela SLS AMG, a ujedno je za manje od pola sekunde sporiji od ekstremnih Lamborghini Aventadora i Enza Ferrarija.

Mnogi će se sjetiti da postoji jedna limuzina koja je postavila bolje vrijeme, model Jaguar XE SV Project 8, koji je “Zeleni pakao” obišao za 7 minuta i 21 sekundu. Ako ponovo pročitate sve gore napisano, nigdje nećete naći AMG GT63 S i limuzina u istoj rečenici, a isti “trik” iskoristio je i Mercedes.

Istina je da ovaj model zapravo i ne spada u klasu sedana, već je dio porodice kupea sa četvoro vrata. Mada kada opet pogledamo, pomenuti Jaguar je odlično vrijeme postavio sa posebnom opremom: rol kavezom i bez zadnjih sjedišta, što znatno utiče na ukupnu masu i krutost šasije, a pored toga njegova proizvodnja je ograničenan na svega 300 primjeraka.

Sa druge strane, Mercedes je svog ljubimca testirao u obliku u kojem ga svako može kupiti, a pod “svako” podrazumjevamo rijetke pojedince sa 200.000 evra viška na svom bankovnom računu. Takođe, Mercedes nema ograničen broj primeraka ovog modela u proizvodnji, pa će ih biti proizvedeno u broju zainteresovanih mušterija.

Ovo će sigurno izazvati mnoge prepirke na društvenim mrežama, ali u svakom pogledu je impresivna činjenica, da sa čitavom porodicom u automobilu možete biti brži od velike većine automobila na bilo kojoj trkačkoj stazi.

Pogledajte kako to izgleda na stazi u priloženom video klipu.

(1058)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ljubiss

Koja svrha je platiti auto 450.000,00 dem. Koja svrha je ovog vremena na stazi, jer 99,99 procenata vozaca bi zavrsilo u ogradi prilikom pokusaja dostizanja istog. Osim izvitoperenog marketinga, svako drugo objasnjenje je besmisleno.