1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se kolekcija egzotičnih automobila iz osamdesetih godina
Prodaje se kolekcija egzotičnih automobila iz osamdesetih godina

Prodaje se kolekcija egzotičnih automobila iz osamdesetih godina

2.86K
0
Podelite sa prijateljima:

Sigurno smo svi gledali legendarnu seriju „Poroci Majamija“ i divili se fantastičnim egzotičnim automobilima koje smo videli na sunčanoj Floridi. Ako ste se ikada zapitali kako bi izgledala garaža negativca, kog bi detektivi Sani Kroket i Riko Tabs jurili, ne treba da gledamo dalje od oglasa koji je nedavno osvanuo na sajtu izložbeno-prodajnog salona pod imenom Curated koji se nalazi upravo u Majamiju.

Reč je o pet izuzetno retkih egzotičnih automobila koji privlače pažnju svojom pojavom i nema sumnje da su najboljem svetlu predstavljaju industriju iz osamdesetih godina prošlog veka.


Ponuda startuje modelom Lamborghini Countach, a reč je o specijalnom primerku iz 1989. godine kada je italijanski gigant slavio 25 godina postojanja legendarnog egzotika. U spomenuto vreme, javnost nije najbolje prihvatila stilske dodatke koje je Countach za proslavu 25 godina posedovao, ali ovaj specifični primerak je do sada prešao svega 4.160 kilometara pa nema sumnje da će potražnja za njim biti velika.

Tu je i model Jalpa iz 1988. godine za koji se veruje da je poslednji primerak od proizvedenih samo 410 komada, a koji je završio „preko bare“. Jalpa je naravno ostao poznat po podatku da je bio poslednji model Lamborghinija sa V8 motorom, sve do pojave terenca Urus pre dve godine.

I za kraj italijanske ponude stiže i Lamborghini LM002, koji je bio prvi terenac brenda. Model iz naše priče je jedan od samo 60 proizvedenih u takozvanoj „America“ verziji, a toliko je originalan da još uvek poseduje izvorne pneumatike marke Pirelli, kao i prekrivače na kožnim sedištima.

Zatim stižemo i do jedinog „Švabe“ na listi, a reč je o Mercedesu SEC 6.0 AMG. Za ovaj specifični primerak se veruje da je jedan od najbolje očuvanih u svetu, ali je život započeo bez AMG oznaka. Nepoznato je kada je prerada urađena, a zna se da se to postarala firma Classic Motors iz američke savezne države Ilinois.

Ova tjuning kuća je u svoje vreme bila jedina u Americi koju je AMG lično sertifikovao da radi prerade, pa je SEC 6.0 dobio sve potrebne stilske detalje u vidu branika i felni.

I za kraj, predstavnika britanske škole čini Lotus Esprit i to u retkom X180R izdanju. Proizvedeno je samo 20 jedinica, i to radi homologacije za tadašnji šampionat IMSA. Model iz naše priče je do sada prešao samo 798 kilometara, pa su šanse gotovo nepostojeće da ćemo ga opet videti u oglasima.


Curated može da proda kompletan „paket“ od pet automobila ili svaki od njih zasebno. Cene nisu objavljene, ali nema sumnje da ovakvo zadovoljstvo nikako ne može da bude jeftino.

AutoRepublika

(2856)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments