1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Italijani od američkog pikap kamioneta izveli luksuznu limuzinu
Italijani od američkog pikap kamioneta izveli luksuznu limuzinu

Italijani od američkog pikap kamioneta izveli luksuznu limuzinu

404
2
Podelite sa prijateljima:

Američki pikap kamioneti imaju izuzetno mnogo pozitivnih karakteristika „u svojoj ličnoj karti“. Ako pogledamo koliko pružaju, možemo da zaključimo da su relativno pristupačni, a donose i mnogo prostora i moguće ih je voziti u svim vremenskim uslovima. Takva vozila naravno imaju najveću popularnost „preko bare“, gde će kupci reći da zadovoljavaju sve njihove potrebe, od onih profesionalnih pa sve do razonode.

Ali bez obzira koliko se automobilske kompanije potrudile da ih „civilizuju“, enterijeri su i dalje izuzetno jeftini dok je udobnost kao … Pa, kao na radničkom vozilu.

Ali, jedna italijanska firma veruje da od takvog vozila može da se napravi premijum limuzina. Reč je o firmi Aznom koja je za bazu uzela izuzetno popularni kamionet Ram 1500 i prepravila ga u nešto šta liči na kinesku kopiju Rolls-Roycea.

Ovo nije prvi put da se firma iz Monce bavi američkim pikapom. Još pre nekoliko godina je predstavila produženi Ram 1500 s trećim redom sedišta, koji je novog vlasnika koštao čak 300.000 dolara.

Osnivač Marcelo Meregali kaže da je na ideju došao kada je video limuzinu aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa (dok ovo pročitate možda više i neće biti na toj poziciji). Iako takav automobil možda izgleda kao Cadillac, ispod školjke se krije šasija i mehanika sa pikap kamioneta Chevrolet Silverado HD, pa je smatrao da sa sličnom strategijom može napraviti uspešni biznis.

Kao što smo spomenuli ranije, dizajn modela Palladium je u velikoj meri inspirisan modelom Rolls-Royce Phantom i vozilo je dugačko oko šest metara. Poveća maska hladnjaka i kratki farovi su neke od karakteristika britanske limuzine, a sličnost sa Ramom je očigledna jedino pri pogledu na automobil iz profila.

Umesto prikolice ova limuzina pruža veliki prtljažnik kao i zadnja sedišta pomerena više prema zadnjici vozila, sve da bi se oslobodio dodatni prostor za noge. Barem sa dizajnerske strane, enterijer deluje izuzetno kvalitetno urađen sa bogatim izborom luksuznih materijala.

Čak i vozačeva sedišta su prekrivena kožom i sa izuzetkom povećeg monitora i „kutije“ između prednjih sedišta nema mnogo povezanosti sa američkim rođakom.

Ispod haube se krije američki 5,7-litarski V8 motor koji zahvaljujući turbo punjaču razvija 710 konjskih snaga i i maksimalnih 950 Nm obrtnog momenta. Za one kojima to nije dovoljno, Aznom će vam dodati i električni agregat, mada je u tom slučaju snaga nepoznata.

Pod maksimalnim naporom, Palladium može da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za samo 4,5 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 230 km/h, ali tokom krstarenja u saobraćaju takođe gasi polpvinu cilindara. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača. Pored moćnijeg agregata, Palladium se razlikuje od Rama i po pitanju instaliranih kočnica koje potpisuje čuveni Brembo, kao i 22-inčnih felni.

Aznom planira da proizvede samo deset jedinica i vlasnik će dobiti priliku da lično dizajnira svoj model. Nepoznato je koliko će takvo zadovoljstvo koštati, ali ako pogledamo ranije prerade ove kompanije možemo očekivati brojku od oko oko pola miliona dolara.

Na kraju imate izbor. Možete da budete kao svaki drugi bogati „arogantni seronja“ i da se vozite u nekom modelu s oznakama Rolls-Royce Phantom, ili pak da budete posebni na zadnjem sedištu Aznom Palladiuma sa američkom bazom i kineskim stilom. Na vama je da birate …

AutoRepublika

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Interesantna ideja.Obzirom da ovaj koncept crta italijanska olovka, može to mnogo ljepše i elegantnije.

Zsphere

Tesko je ove proporcije izvesti u neki lijep i elegantan dizajn. Trebaju se zadrzati osovinski razmaci polozaj motora i slicno.