1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero – nova generacija u Francuskoj od 8.690 evra
Dacia Sandero – nova generacija u Francuskoj od 8.690 evra
22

Dacia Sandero – nova generacija u Francuskoj od 8.690 evra

6.09K
22
Podelite sa prijateljima:

Dacia je otkrila cene nove generacija Sandera u Francuskoj.  

Osnovna Dacia Sandero koštaće u zemlji Gala 8.690 evra. Ovaj trim koji se tamo naziva Access nudi šest vazdušnih jastuka, automatsko paljenje svetala i izvedenu konekciju za priključak smartfona u kabini kako bi se njime upravljalo informativno-zabavnim sistemom. Naravno, najjeftiniji Sandero dolazi sa uvodnim agregatom, i radi se jednolitarskom atmosferskom motoru koji isporučuje 65 ks i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem.

Kako se ide dalje sa bolje opremljenim trimovima (Essential i Comfort), cena naravno proporcionalno raste. Essential trim dolazi sa izborom dva agregata – pomenutim uvodnim motorom ili sa TCe 100 ECO-G kada cena Sandera Essential iznosi 11.390 evra. Najskuplji Sandero je onaj u trimu Comfort koji koristi pogonsku jedinicu TCe 90 uparenu sa CVT menjačem. Za njega je u Francuskoj potrebno platiti 14.090 evra.

Naspram standardnog Sandera, Sandero Stepway nema pravo na slabo opremljeni trim Access, već samo na Essential i Comfort. Stoga je početna cena Sandera u Stepway izdanju u Francuskoj 12.590 evra, i to sa motorom TCe 90 ili TCe 100 ECO-G. Najskuplji Sandero Stepway u Comfort trimu sa trocilindarskim turbo motorom od 90 ks i CVT menjačem staje 15.290 evra.

Dacia Sandero

Access Essential Comfort
SCe 65 hp BVM 5 €8.690 €9.890 €11.190
TCe 90 hp BVM 6 €12.690
TCe 90 hp CVT €14.090
ECO-G 100 hp BVM 6 (LPG) €11.390 €12.690

Dacia Sandero Stepway

Essential Comfort
TCe 90 hp BVM 6 €12.590 €13.890
TCe 90 hp CVT €15.290
ECO-G 100 hp BVM 6 (LPG) €12.590 €13.890

AutoRepublika 

(6085)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

22 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Nije mi bas lako povuci paralelu sa FR cenama, ali gledam sad, u odnosu na prethodni Sandero, to je vise koju stotinu eura.
Ovaj bazni motor ne smatram motorizacijom, dok ovi ostali, tce 90 I eco g, su za nase trziste poskupi (gledajuci cene iznad). Kod nas se moze naci Stepway tce 90 za nekih 10k. Ako bi se tako skalirale cene, tj da uvecanje bude kao na FR trzistu, onda ok, ali da krecu cene sa skoro 13k za Stepway je suludo (eco g skoro 14k).

Mića

Cca 1K je poskupljenje u odnosu na prethodni.
Kome bazni odgovara cena je ok,za ostale ulaze u crvenu zonu.

moron

Bazna fobija sa 60 „konja“ u FR startuje sa cenom od 15 410 € (po konfiguratoru). Ako ja dobro tumačim, sa 95 ks ima samo kao „Monte Carlo“, sa cenom od 19 580 €.

Slavko

Gde moze Sandero sa Fobijom…ipak je skoda sub-premium.
Kvalitet (ne)opravdava cenu. 😀 😀 😀

Rade

zAjEB serijski u Access, a ručna klima tek u Comfort paketu. 😝

Slavko

Nove regulative. Zna se sta se mora po zakonu. Nije to slucaj samo sa Daciom, nego I Reno za Captur I mozda Clio, VW za T cross takodje ne nudi klimu u osnovnoj opremi.

Rade

Bolje da je automatska klima moralna po zakonu nego zAjEB.

moron

Čuje li te „drug Sami“ šta ovde propovedaš, „visićeš“ ti zajedno i sa zAjEBom i auto klimom na vrh najviše bandere … Ako se ne varam, i ABS zna nekada biti opasan. ESP tek … A o automatskim pojasevima i „kašikara air bagovima“ da i ne govorim 🙂 Sami, brate, gde si ? Ovo je barem vozilo iz razum klase… Mada, nema TDI engine … Nije baš savršeno … Neće drug Sami da mi zameri. On je dobar, a i stručan čovek (sve to bez imalo šale). Ali je i šaljivdžija. A gde su mladi (metuzalemi), tu je i šala… Pročitaj više »

Rade

Uopšte ne sporim da i ABS zna biti opasan. Zato i treba da postoji prekidač za deaktivaciju kao što su i postojali dok ti sistemi nisu bili obavezni, isto kao što sada i za zAjEB postoji mogućnost deaktivacije. Kada i on postane obavezan neće ni za njega biti mogućnosti za deaktivaciju.

da11

Aeb se mora moci iskljuciti bio aktivan ili ne. Ako je aktivan i ako reaguje, a ti das gas aeb ce prestati kociti.

Rade

AEB kada „legne“ na kočnicu, meni se onda i ne isplati da dajem gas.

da11

Da ali ako npr neko se iskljucuje sa ceste i ti das gas da g zaobidjes nece poceti kociti ko lud.

J4ZZ3R

Zavisi od AEBa

sami

Ako ćemo pravo, može li ovaj Seronjadero da ide sa 3 klipa 1000 kubika i 65 ks? I onda vi hoćete na ovo da dodatno dokupite ZAJEB a i kočite nešto što jedva ide. Bolje dokupiti 10 konja, ako može, jer će biti bezbednoje (mnogo) u tom paketu nego u paketu sa ZAJEB-om

moron

Slažem se da suviše slab motor može potencijalno biti opasan – ako njegov vozač toga nije svestan i ako ne postupa u skladu sa time.

Bungi

Više auta za manje pare od ovog ne može.

sami

A da li ovo spada u automobil ili u radnu mašinu, moped, biciklo sa motorom, trotinet??

sinovac

Na oko – prilično visoke cene, ali hajde da sačekamo srpski cenovnik. Opet od automatika prave luksuz, jer ga daju samo u najvišim paketima, a i košta 1.400 EUR, a kod Clia je ta doplata ravno 1.000 EUR u svim paketima (osim osnovnog).

BB

Eto auta za Pekija, ovaj osnovni motor mu je ionako prejak za gužvu po Parizu (treba maks 4ks 🙂 ), a na dalje puteve se svejedno ogrebe za neki testni auto…

bocca

Evo prvi put pročitah i neki podatak o vazdušnim jastucima. Ali molim malo bolje poznavaoce da mi pojasne, ako kažu 6 vazdušnih jastuka da li to znači da nazad postoje vazdušne zavese??? Ovo bi mi baš značilo tako da hvala unapred!

da11

Da zavjese se ubrajaju.
Tj ima 2xprednje 2x bocne i 2x zavjese.
Cudno mi je da nema zracni jastuk izmedju vozaca i suvozaca.

sami

Krajnje je vreme da počnu vazdušni jastuci i na plafonu, da nešto štiti i odozgo