1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang sada sa više snage
Ford Mustang sada sa više snage
0

Ford Mustang sada sa više snage

276
0
Podelite sa prijateljima:

Pred ovogodišnji Salon automobila u Njujorku, Ford je prezentovao svoju najveću premijeru, a to je osnovni model Mustanga u verziji sa više snage. Takav model nosi High Performance (HP) oznaku, a iako je bilo priča da će on pružati V8 motor i nižu cenu, takva vest se ipak pokazala lažnom.

Naime, HP je zasnovan na modelu sa 2,3-litarskim turbo agregatom koji je sada za korak bliži legendarnom Focusu RS. Iako je snaga veća za svega dvadesetak „konja“ (sa 310 na 330 konjskih snaga), iz Forda kažu da maksimalni obrtni moment od 475 Nm startuje na kraćim obrtajima i „traje“ sve do 6.800 obrtaja kolenastog vratila.

Kao i kod ostalih modela, snaga se prenosi na zadnje točkove preko šestostepenog manuelnog i desetostepenog automatskog menjača. Proizvođač obećava da će ubrzanje do 100 km/h, iz stanja mirovanja, trajati samo 4,5 sekunde ili za 0,6 sekundi kraće od standardnog modela dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h što je za čak 34 km/h brže nego ranije.

Ford takođe napominje da će lista modifikacija koje je Focus RS ranije pružao odgovarati i na Mustangu pa neće biti iznenađenje ako sa par sitnih modifikacija snaga pređe cifru od 400 „konja“. Pored moćnijeg agregata, HP donosi i kraće podešene prenosne odnose i sportske pneumatike, a za dodatni novac se mogu naručiti i veće Brembo kočnice.

Dizajnerskih promena nema sa izuzetkom nekoliko oznaka, a HP će biti paket opreme sa svim verzijama sa EcoBoost motorom, od najjeftinijeg do najskupljeg. Ford već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima na leto.

AutoRepublika

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments