1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.3 na početku svog tržišnog života
Volkswagen ID.3 na početku svog tržišnog života
3

Volkswagen ID.3 na početku svog tržišnog života

318
3
Podelite sa prijateljima:

Brojke kažu da je Volkswagenov ID.3 bio treći najprodavaniji električni automobil u Evropi u septembru. 

Ispred njega bili su samo reperi u EV klasi – Renault Zoe i Tesla Model 3. Prema zvaničnim podacima ID.3 je na Starom kontinentu prodat u 7.897 primeraka tokom septembra.

No, ovde se radi o nagomilanim narudžbinama. Podsetimo, Volkswagen navodi da već ima više od 38.000 narudžbina za ID.3, a prema njihovim podacima do sada su isporučili više od 14.000 jedinica. Pojedini nemački mediji veruju da će Volkswagen požuriti sa dostavom ovog kontigenta vozila, te da bi sve već postojeće porudžbine mogle biti ispoštovane do kraja godine.

Nemačka marka na taj način želi da ukaže da se poručivanjem modela ID.3 neće morati čekati predugo, kao što je to slučaj sa nekim rivalskim EV automobilima. No, i pored toga, Volkswagen ima posla „preko glave“ sa pomenutim baterijskim adutom. Silne nedaće sa softverom naterale su VW da prve primerke dostavi bez nekih opcija, kao što je je recimo funkcija App Connect, ipak Nemci ističu da će već tokom naredne godine besplatno ažurirati te prve jedinice.

No, sve i da Volkswagenu pođe za rukom da isporuči svih 38.000 naručenih automobila, to neće biti dovoljno za neku od čelnih pozicija na kraju godine kada je reč o EV segmentu u Evropi. Primera radi, Renault Zoe je samo u prvoj polovini 2020. godine (u doba kada je dobar deo Starog kontinenta bio zatvoren) stigao do 37.540 novih registracija.

U Volkswagenu očekuju da ID.3 bude za ovu kompaniju u EV klasi ono što je Golf među konvencionalnim automobilima, makar kada se radi o Evropi. Kada smo već kod Golfa, valja istaći da je električno izdanje ovog modela i dalje u prodaji. Tako je u septembru na našem kontinentu prodato 2.562 primerka ovog baterijskog hečbeka.

Dakle, ostaje da se vidi kako će se tek razvijati situacija sa ID.3 jer ovo što sada vidimo jesu isporuke nagomilanih narudžbina. Pitanje je kako će se dalje odvijati prodaja prvog člana ID porodice Volkswagena. Podsetimo, prestižni nemački časopis Auto Motor und Sport izneo je niz zamerki na račun ID.3 uz opasku da bi uz sve mane ovog vozila njegova cena trebalo da bude bar upola manja. S druge strane, ID.3 je već zaradio pet zvezdica na Euro NCAP testu sudara, što mu je definitivno veliki plus.

Izvesno je da ćemo pravo stanje o potražnji za ID.3 videti tek na kraju prvog kvartala iduće godine.

AutoRepublika 

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Elektro-automobili ce biti jos dugo ocajnog kvaliteta izrade.Nije u pitanju samo enterijer.Proizvodjaci ce se vaditi na ustedu na tezini zbog preteskih baterija,ali to je sasvim sekundarna stvar.Ne verujem da ce jos dugo proizvodnja ovog prevoznog sredstva biti rentabilna ,bez da se subvencionisu iz sektora proizvodnje „normalnih “ vozila koja poskupljuju.

BojanNeki

Automobili na električni pogon moraju da budu bolje urađeni inače se u kabini čuje sve to što je loše i sigurno je izazov.
Kod vozila na fosilna goriva buka motora prikrije nedostatke.

BojanNeki

Evo Tesla testira pogon na preko milion milja (1.6 miliona km) . Ako je to „očajnog kvaliteta“ ne znam šta je.

comment image