1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford F-150 će imati 2.400 delova manje nego ranije
Novi Ford F-150 će imati 2.400 delova manje nego ranije
0

Novi Ford F-150 će imati 2.400 delova manje nego ranije

255
0
Podelite sa prijateljima:

Dolazak Džima Farlija na mesto predsednika Forda je odluka koju možemo da okarakterišemo kao i dobru i lošu u isto vreme. Kao svaka druga osoba kojoj „benzin teče kroz vene“, Farli je debitovao s velikim brojem zaista unikantnih modela na koje je svaki Fordovac čekao dugo vremena, pa možemo zaključiti da američki proizvođač vozila ima bolju ponudu nego ikada ranije.

Ali istovremeno, Farli je zanemario pouzdanost, troškove proizvodnje i ostale veoma bitne detalje bez kojim korporacija ne može da funkcioniše. Štaviše, Ford je prethodne godine ubedljivo predvodio automobilsku industriju „preko bare“ po broju opoziva.


Prvi čovek firme kaže nam da su problemi sa kvalitetom „skoro rešeni“, pa se sada okreće onom drugom problemu, a to se odnosi na troškove proizvodnje. Farili je nedavno gostovao u jednom emisiji i tom prilikom izjavio kako želi da bude bude efikasniji, i da se fokusira isključivo na ono što javnost želi. To znači da će biti eliminisani gotovo svi slabije popularni modeli, ali da će i broj opcija na postojećim modelima biti manji nego ikada ranije.

Farli se posebno osvrnuo na Fordov bestselera i najavio da će naredna generacija ovog pikap kamioneta imati čak 2.400 delova manje nego što je to slučaj sada. Nije želeo da ulazi u detalje, ali mediji već sada spekulišu da bi F-150 mogao da izgubi neke od manje popularnih motora i paketa opreme.

Sadašnja generacija se nudi sa tri veličine kabine, dve veličine prikolice, sedam motora i pogonom na zadnje i na sva četiri točka. Kupac takođe može da bira između osam paketa opreme. Doduše, ova promena se neće desiti u skorije vreme pošto je sadašnji F-150 na tržištu svega dve godine.

Ali to nije sve. Navodno, Ford takođe ima veoma negativno iskustvo sa dobavljačima i pružiće im još jednu priliku za popravni nego nego što krene u potragu za drugim poslovim partnerima. Poruka je jasna, a nedavno smo preneli vest da je Ford na svakom električnom vozilu prošle godine izgubio oko 60 hiljada dolara. U takvim uslovima, na vozilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva je nikada teži zadatak da balansiraju finansije i nije iznenađenje što se Farli odlučio na ovakav potez.


Ostaje nam da vidimo kako će javnost primiti ovakvu odluku. Jedan od razloga zašto je F-150 toliko popularan je zbog visokog broja opcija gde kupac može da ga opremi baš po svom ukusu. Ford nema pravo na grešku na svom bestseleru, pa se samim tim, Farli definitivno igra vatrom…

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments