1. Home
  2. Vesti
  3. „Zeleni“ u Nemačkoj traže ograničenje brzine na auto-putevima i povećanje cene goriva
„Zeleni“ u Nemačkoj traže ograničenje brzine na auto-putevima i povećanje cene goriva
3

„Zeleni“ u Nemačkoj traže ograničenje brzine na auto-putevima i povećanje cene goriva

864
3
Podelite sa prijateljima:

Kandidatkinja za kancelarku – Analin Berbok iznela je detalje svog plana o transportu. 

„Zeleni“ su godinama izuzetno bitan faktor na nemačkoj političkoj sceni, i sada postoje velike šanse da Berbokova postane novi kancelar te države. Ona je nedavno najavila da će biti neophodno uvećati cene goriva, odnosno benzina i dizela. Prema njenom planu to bi trebalo raditi postepeno, ali je cilj da se cene uvećaju za čak 16% naspram onoga što je danas neophodno platiti za litar goriva.

Ovakva najava već je naišla na osude u nemačkoj javnosti, jer se smatra da će se tako naročito naštetiti građanima koji su slabije platežne moći. No, ovde nije kraj, jer Berbokova ima ozbiljne namere u vezi sa reformom sistema autobanova u Nemačkoj.

Zemlja Germana je poznata po sekcijama auto-puta gde ne postoje ograničenja maksimalne brzine. Ovakav sistem je do sada funkcionisao poprilično dobro, no u poslednje vreme je predmet kritika „ekološki osvešćenih“ da takav pristup dozvoljava enorme brzine prilikom kojih se emituje ogromna količina štetnih gasova.

Ukoliko Analin Berbok postane nova kancelarka, jedna od prvih odluka biće nametanje limita maksimalne brzine na svim sekcijama auto-puta kroz Nemačku. Prema njenom planu, ograničenje bi trebalo da bude kao i u većini ostalih evropskih zemalja – 130 km/h. Ukoliko se ovo i ostvari, onda će to označiti kraj jedne ere u saobraćaju u ovoj državi.

AutoRepublika 

(864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako ograniče brzinu na svim auto putevima u DE, ubiće sami svoju auto industriju.

Branko

Ama neće, naviknut će se raja. Najskuplje i najbrže aute vjerojatno voze u Švicarskoj, gdje su ograničenja vrlo stroga. Zapravo me čudi da to nisu i ranije napravili.

don

Zeleni? Koji ih masoni plaćaju da mi je znati…
Evo kako je bilo kad je Musa palio golfa 2 na jeftino gorivo, pa onda gume a sve svalio na vulkan i pobjegao prvo na Jadran pa onda u Australiju. https://youtu.be/9fURVceBTTM