1. Home
  2. Vesti
  3. Policija ga uhvatila kako juri šleperom 147 km/h!
Policija ga uhvatila kako juri šleperom 147 km/h!
15

Policija ga uhvatila kako juri šleperom 147 km/h!

8.33K
15
Podelite sa prijateljima:

Da li ste ikada videli šleper kako vas pretiče brzinom od 147 km/h? Verovatno niste i ne krivimo vas ako smatrate da je pitanje logički nonsens, međutim, tako nešto ne samo da je moguće, već se pre nekoliko dana i dogodilo u Francuskoj.

Ograničenje brzine kretanja kamiona s poluprikolicom na francuskim autoputevima je uobičajeno i iznosi 90 km/h, pri čemu se zakonodavac rukovodio pitanjima bezbednosti pre svega. Teška komercijalna vozila ne bi smela, u teoriji doduše, da premašuju ovu brzinu vožnje, nezavisno kojom kategorijom putne infrastrukture se služe.

Kako bilo, 26. marta je jedinica saobraćajne policije u francuskom Roju zaustavila kamion nakon što je radarskom kontrolom utvrđeno da se Scania kretala brinom koja osetno premašuje dozvoljenih 90 km/h. Nakon zaustavljanja, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske su izvršili analizu podataka koje je zabeležio tahograf, gde su pod lupom bila poslednja putovanja kamiona. 

Kada su policajci videli da je uređaj zabeležio da se šleper u jednom trenutku kretao i brzinom od 147 km/h, ostali su zaprepašćeni.

Kao posledica zaključaka do kojih je policija došla tokom detaljnijeg pregleda tahografa, vozač je momentalno smešten „na sigurno“, to jest u pritvor. Tamo, u tom stimulativnom ambijentu, vozač je priznao da je uklonio dva osigurača kako bi oslobodio pun potencijal kamiona, to jest omogućio mu da raširi krila do tehničkog ograničenja.

Inkriminisani lik je prosleđen dežurnom sudiji u gradu Amijenu, nakon što je bio prinuđen da položi 3.500 evra. Objavu policijske uprave možete videti na njihovoj Facebook stranici.

Inače, na fotografiji vidimo „sportski“ šleper s oznakom Scania R580 koji pokreće V8 motor radne zapremine 15,6 litara koji razvija 427 kW (580 ks). Transmisija je poluautomatska s dvanaest stepeni prenosa. U rezervoare staje 500 litara dizela. Moćna mašina, nema šta, a koliko tačno, sada i policija zna, da se našalimo na kraju.

AutoRepublika

(8332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Samo vatra,to je Skandža😁…
Ja sam u Canadi poćerao Kenwurtha W600 do 140km/h natovaren.A redovno se vozilo 120km/h po auto putu,magistrala 110km/h.Tamo kamioni nisu obavezni da imaju blokade.Tako da samo gaaaas do iznemoglosti😁.

S mile

Ja kad pomislim na ovu brzinu i ovu masu, najezim se, samo zbog zaustavnog puta. Razgovarao sam sa masinovodjom, kaze, kad ja vidim nekog na sinama, a on se ne pomera, mrtav je, jer masinovodja zna da ne moze tako brzo da zaustavi voz.

Renault Terminator

U Canadi gdje sam ja radio i vozio drugaciji su putevi.Imas pravce po 10 kilometara,krivine su blage i dugacke,ima i ostrih krivina,ali nisu putevi tako krivudavi kao kod nas.I drugo,tamo nema sela izmedju gradova.To ti je pustara po 50-60 kilometara ma i vise…Tako da nije to bas tako strasno,drugacije su okolnosti.

BB

Čuj vidio, vozio… 🤣😂🤣😂
Iveco Turbo Star, prkoličar, 6 cilindara, 360 ks (na papiru, imam osjećaj daleko više), posljednja vožnja (istekla registracija, udarila kriza), preko 1.300.000 km, prati mene prijatelj u Omegi B (2.5td), silazim na auto put i potapam gas, tahograf starog tipa mjeri do 125 km/h i ni izbliza nije bio dovoljan da izmjeri. Pitam prijatelja koliko je vidio na autu. Ma koja brzina, čovječe, ti meni samo nestao sa očiju i više te nisam vidio, 🤣😂🚀.

Renault Terminator

Ti Turbo Starovi su isli nenormalno,to nije bio normalan kamion😁.

Xtrimi

Jedno vreme tipa 2008 2007 su na magistrali od Loznice prema Sapcu ,Sirbegovic kamioni koji su vozili elemente betonskih konstrukcija (stub,deo a nosaca). Uglavnom bio sam cest na tom putu barem tri pita nedeljno.
Znali su ako idu pod pratnjom da jure sigurno po 120 . Znam her se desavalo da ne mogu da ih preteknem.

Bungi

Slično je se proveo moj tetak, slovenački gastabajter u Švajcarskoj.Pošto je njegov Aktros V8 bio prazan, njemu se pametnjakoviću učinilo da nebi bila loša ideja izvaditi osigurač i tako zaobići el. blokadu brzine.Ko će ciguljati 10-ak kilometara tunelom, brzinom od 80-90 km/h.? Međutim, policija Kantona Arau nije imala razumijevanje za takve saobraćajne ispade + još izričito zabranjeno preticanje u tunelu.Uslijedilo je hapšenje, trodnevni zatvor i više hiljada franaka debela kazna.

Laki

E jes našao državu da testira!

Laki

Ova brzina je bila „česta“ nekih 90 tih doduše više na autobusima doslovno „ko brži“ a Madjarska je bila kao jedna od jačih ruta!Ipak za motor je pogubno bez obzira na V8 jer je obrtomjer oko crvenog polja zavisno od mjenjača.Kad ovom brzinom pretičeš mali auto oduvaš ga bukvalno.Dolaskom digitalnog tahografa presretača rigoroznijih kazni i još „nekih“faktora u Evropi se teretna vozila savjesnije voze a na sreću svih učesnika u saobraćaju!

Renault Terminator

I opet se gine.A zamisli da nema tih ogranicenja…hebes rat koliko bi vozaca izginulo.

Laki

Kao žuti mravi!

BB

Zavisi od motora kako je koncipiran. Iz iskustva kod MAN obrtomjer sklače bez probema na 2600 o/min pa i do 3000, kod Iveco TurboStar dođe do 1900 i ni makac. Možda se u toj činjenici krije i eksplozovnost Ivecovih motora jer deklarisana snaga je proizvod obrtnom momenta i obrtaja a on ne može u obrtaje dakle ima ogroman moment (dugi hod klipa) koji „čupa“ kad je potrebno

Laki

Iveco „grize“ kao BMW hrabro beskompromisno a problem „crvenog polja“smo imali na busevima uglavnom MB motori prvo bez turba 280 ks pa nadalje.

moron

Zastrašujuće

Mad Max

Nije ovo ništa što se Skanije V8 580 tiče. I to kad je išao brzinom 147 oni ne znaju dal je bio pun ili prazan. Ono što je opasno u ovoj priči su gume, koje nisu za ove brzine, posebno ako je bio dobro natovaren. Tu je veliki rizik, koji je linearan veremenu ovakve vožnje. Inače, zavidim ovom šoferu. Shebaše čoveka bez veze. Ovakav kamion može da tera samo profi šofer.
Želim mu da što bezbolnije prođe kroz ovu glgotu, a za sledeći put da ne skida samo limitator nego da „frizira“ i tahograf.