1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche se uspešno nosi sa posledicama pandemije koronavirusa
Porsche se uspešno nosi sa posledicama pandemije koronavirusa
0

Porsche se uspešno nosi sa posledicama pandemije koronavirusa

107
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač je od početka godine, zaključno sa septembrom, prodao 191.547 automobila. 

To je za 5% lošiji rezultat nego u istom periodu prošle godine, ali naspram ostalih brendova u Volkswagen grupaciji, Porsche se odlično drži uprkos krizi koju je izazvala pandemija virusa korona. Kina ostaje zemlja u kojoj Porsche prodaje najviše automobila. U prvih devet meseci ove godine tamo su isporučili 62.823 vozila, odnosno gotovo trećinu od ukupnog broja dostavljenih četvorotočkaša.

Šef Porschea, Oliver Blum, pripisao je solidne rezultate i umereni pad dobro razvijenom portfoliju Porschea. „Naša ikona 911 i sportski električni model Taycan demonstriraju našu inovativnost, i njihova prodaja je nadmašila naša očekivanja“, kazao je Oliver Blum.

Proizvođač iz Štutgarta navodi da je 911-ica u prva tri kvartala 2020. godine stigla do 25.400 novih vlasnika, što je rast prodaje od 1%. Odličan rezultat za uslove kakvi trenutno vladaju na svetskom tržištu automobila. Porsche ističe da je zadovoljan i sa prodajom Taycana, uz napomenu da su do septembra dostavili više od 11.000 primeraka.

Iako bez sumnje uspešan početak karijere za Taycan, ipak je to daleko od onoga što je Porsche najavljivao, odnosno 30.000 prodatih jedinica na godišnjem nivou. No, nema sumnje da potražnja odnosno proizvodnja ovog EV modela dobija na zamahu, s obzirom na to da je Porsche tokom prve polovine godine prodao samo 4.480 primeraka Taycana, da bi samo u trećem kvartalu isporučio više od 6.500 automobila.

Prvi čovek nemačke marke najavljuje da nema menjanja planova u vezi sa investicijama u EV tehnologiju. U narednih pet godina Porsche će uložiti čak 15 milijardi evra u razvoj novih tehnologija.

AutoRepublika 

(107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments