1. Home
  2. Vesti
  3. Neočekivana premijera: Chevrolet Captiva (2019.)
Neočekivana premijera: Chevrolet Captiva (2019.)
0

Neočekivana premijera: Chevrolet Captiva (2019.)

2.11K
0
Podelite sa prijateljima:

Originalna Captiva je svima nama dobro poznata. Od 2006. do 2015. godine se nudila i na našem tržištu. Proizvodnja korejskog krosovera je organizovana u mnogim zemljama, a nakon objave General Motorsa da će doći do gašenja ovog modela, koja je obelodanjena prošlog septembra, činilo se da je kraj za Captivu neminovan.

Ipak, u Kolumbiji je upravo debitovala druga generacija modela Chevrolet Captiva. Pošteno bi bilo reći da ovo nije zaista potpuno nov model. Naprotiv, Captiva nastavlja da živi kao preimenovani (rebrendirani) kineski krosover Baojun 530, koji je prošle godine prikazan na matičnom tržištu.

Baojun 530 (2016.)

Marku Baojun su predstavili američki General Motors zajedno sa svojim kineskim partnerom, kompanijom SAIC, a namera je da gama uključi pristupačne velikoserijske modele. Na samom počektu egzistencije Baojuna, vozila ove marke su bila razvijena na osnovi starih Chevroletovih modela, ali aktuelna ponuda je zasnovana na sopstvenom dizajnu, iako se i dalje koriste glavne komponente koje je proizveo GM. Otuda Amerikancima pun legitimitet za izvoz vozila marke Baojun pod oznakama sopstvenog brenda.

Nova Captiva se od kineskog donora razlikuje samo po amblemu na prednjem i zadnjem kraju automobila, kao i po različitoj rešetki hladnjaka. Novitet je dugačak 4.655 milimetara (18 milimetara više nego Captiva prve generacije), a nudi mogućnost prevoza do pet ili sedam osoba. Pokreće ga turbo benzinski agregat zapremine 1,5 litara, uz isporuku oko 150 konjskih snaga na točkove prednje osovine.

Kupci mogu birati između ručnog menjača i šestostepene automatske transmisije sa dvostrukom spojnicom. Na spisku opreme se nalaze info-zabavni sistem, kamera u funkciji prikaza dešavanja iza vozila, prednja sedišta sa elektro podešavanjima, kao i panoramski krov.

Druga generacija modela kineske proizvodnje, Chevrolet Captiva će se naći na kolumbijskom tržištu tokom 2019. godine. Američki koncern General Motors još nije upoznao javnost sa daljim planovima za ovaj model, ali je verovatno da se ponuda Captive druge generacije neće ograničiti samo na južnoamerički kontintet.

Chevrolet Captiva

Da dodamo još i ovo. U prošlosti se već dešavalo da se kineska vozila prodaju pod oznakama Chevroleta. Naime, od 2013. do 2017., jeftini i kompaktni modeli marke Wuling Hongguang, mogli su se kupiti u Indiji pod oznakama Chevrolet Enjoy.

Još je veoma interesantno reći da Chevrolet Captiva nije jedini alter ego krosovera Baojun 530. U Indoneziji, ovaj model će se prodavati pod imenom Wuling SUV, a sva diferenciranost u odnosu na “Kineza” će se ponovo svesti na različit logo i masku hladnjaka.

Baojun 530

Na pojedinim ključnim globalnim tržištima, poput australijskog i korejskog, ovaj model će zameniti ponudu američkog krosovera Chevrolet Equinox.

AutoRepublika

(2107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments