1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Peugeot će restaurirati i prodavati svoje klasike
Peugeot će restaurirati i prodavati svoje klasike

Peugeot će restaurirati i prodavati svoje klasike

1.74K
2
Podelite sa prijateljima:

Mnogi vodeći proizvođači automobila poseduju odeljenja koja su zadužena za restauraciju klasičnih modela namenjenih muzejskim postavkama, ili pak u cilju zadovoljenja hira imućnijih kupaca. Jutros smo pričali, to jest pisali o General Motorsu, a slične divizije poseduju i marke Land Rover, Jaguar, Mercedes-Benz, BMW i Porsche. Njima se sada pridružuje i francuski Peugeot koji ove godine proslavlja 210. rođendan, iako proizvodnja automobila nije prva delatnost kojom se bavila kompanija.

Automobili će biti restaurirani u radionicama muzeja Peugeota koji je smešten u Sošou, a nakon završenog procesa, obnovljeni primerci će dobiti sertifikat u pogledu autentičnosti, nakon čega će biti stavljeni u prodaju.

Prvi automobil koji ulazi u projekat će biti kultni hot heč Peugeot 205 GTi s atmosferskim motorom zapremine 1,9 litara i 128 konjskih snaga. Prema tvrdnjama iz francuske kompanije, prilika za restauracijom klasičnih vozila je nastala zahvaljujući lageru rezervnih delova koje je sačuvala asocijacija Aventure Peugeot, u toku nekoliko prethodnih godina.

Ako se dogodi da neki neophodan deo i ne bude dostupan na zalihama, biće omogućena njegova porudžbina, koju će biti relativno lako realizovati upotrebom trodimenzionalnih štampača. Peugeot je planirao da sledeće godine lansira onlajn platformu za prodaju restauriranih vozila, kojom prilikom će biti obelodanjene i kupoprodajne cene za ponuđene artikle.

Koliko je autentičnost važna, potvrđuje i priča rukovodioca maloprodajne mreže Peugeota u komšijskoj Grčkoj, a u vezi sa petnaestak oglašenih restauriranih primeraka kultnog mališana iz Francuske. Naime, čovek je rekao da niti jedan od, u oglasima ponuđenih „Peugeota 205 GTi“ nije originalan, jer ih je ukupno u zemlji Helena prodato samo pet komada, i svi do jednog su završili u udesima, nakon čega su proglašenim „totalnom štetom“.

AutoRepublika

(1737)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Koliko volim sta radi PSA u poslednje vreme. Postovanje

Izmenjeno 3 godine pre od strane Mercedesklub.rs
Don

Kome?????