1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Lexus LS400 – „spavač“ sa 760 konjskih snaga (VIDEO)
Lexus LS400 – „spavač“ sa 760 konjskih snaga (VIDEO)

Lexus LS400 – „spavač“ sa 760 konjskih snaga (VIDEO)

1.53K
0
Podelite sa prijateljima:

Mašina iz snova za ljubitelje japanskih „sleepera“.

„Stari“ Lexus LS400, prilično neuglednog izgleda, čini se kao relikt iz ere devedesetih, nekada luksuzan a sada daleko od nekadašnjeg glamura. Jedino što ga „izdvaja“ su naplaci i gume u „tjuning-stajling“ maniru. Neko bi rekao, zreo je za otpad. Međutim, sa 760 ks iz V8 motora koji počiva ispod haube, kadar je da iznenadi mnoge „fensi“ mašine.

Ričard i Lion Blekbern su kreatori ovog „spavača“, koji tumara britanskim ulicama, ne bi li pronašao neke nabeđene „driftere“ i ponizio ih. Ovaj veliki luksuzni sedan nije samo monstrum što se snage tiče, on počiva na modifikovanom sistemu opruga, originalno dizajniranom za Toyotu Supru. Prednje kočnice su takođe u Suprinim specifikacijama, dok su zadnje standardne. Ipak, ručna je u kompletnoj hidrauličnoj postavci, što omogućava zaključavanje zadnjeg dela po želji. Da, ovaj Lexus je zapravo mašina namenjena za drift.

Naravno, da bi se zadnji točkovi limuzine teške dve tone doveli u proklizavanje, potrebna je velika količina snage. Iz tog razloga, u košu motora se nalazi originalni Toyotin 1UZ32-valve V8 i zapravo je standardniji nego što mislite. Dodatna snaga dolazi iz najvećeg turbopunjača koju su braća Blekbern mogla da smeste ispod haube. Unapređen je i sistem ubrizgavanja goriva i uz dodatno hlađenje. Ruku na srce, klipovi su obrađeni da bi snizili kompresioni odnos, a o svemu vodi računa posebna elektronika.

Menjač naravno nije standardni automatik iz LS400. Umesto njega je instalirana šestostepena menjačka kutija iz Nissana 370Z, koja snagu šalje u standardni diferencijal koji ji je zavaren, tako da se oba točka „razjareno“ vrte. S obzirom na to da je ovde ipak reč o trkačkom automobilu, koža i drvo iz kabinskog prostora su zamenjeni zaštitnim kavezom i kadicama. Doduše, ostalo je nešto kože i drveta na panelima vrata. Ipak je ovo jedan Lexus…

Pogledajte video.

AutoRepublika

(1534)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments