1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Audi RS6 Avant s preko 1.000 ks
Audi RS6 Avant s preko 1.000 ks

Audi RS6 Avant s preko 1.000 ks

2.38K
0
Podelite sa prijateljima:

Da, da nije greška u naslovu.

Audi RS6 Avant je i u standardnoj formi pravi monstrum, s 600 ks ks iz 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora, koji snagu preko tiptronic osmostepenog menjača i quattro pogona isporučuje na sve točkove.

Nekoliko tjunerskih kompanija je već predstavilo svoja „viđenja“ performantnog karavana, uključujući ABT sa 740 ks i 920 Nm. Međutim, niko se nije usudio da ide toliko daleko, do teritorije Bugatti Veyrona. Da li nije? Naime, Wheelsandmore je upravo to uradio.

Ova firma je upravo predstavila RS6 Avant projekat pod imenom TenTension, „otključavši“ sve potencijalne twin-turbo V8 motora. Zahvaljujući brojnim modifikacijama na hardveru i softveru, uključujući i revidirane turbopunjače, modifikovani usis vazduha i usisnu gradnu, novi komplet filtera vazduha, uklonjene katalizatore, filtere čađi i zadnje prigušne lonce, u kombinaciji s optimizovanim softverom, Audijev motor ispočuje čak 1.025 ks i 1.250 Nm.

Pitamo se da li će s obzirom na sve modifikacije na sistemu izduva i filtriranja biti legealan, ali Wheelsandmore kaže da će se prodavati pod uspešnim „dugoročnim testiranjem na trkačkim stazama“. Cena Stage 5 modifikacija iznosi 41.933 evra. Naravno, u ovo nije uračunat automobil davalac.

Tu su i neke druge stvari koje su promenjene, uključujući naplatke od 22 cola, potpuno podesivo ogibljenje, performantni izduvni sistem i još neke.

AutoRepublika

Fotografije: Motor1.com Team

(2375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments