1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ažurirana Toyota Hilux stiže na evropsko tržište (GALERIJA)
Ažurirana Toyota Hilux stiže na evropsko tržište (GALERIJA)
4

Ažurirana Toyota Hilux stiže na evropsko tržište (GALERIJA)

382
4
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka saopštila je sve detalje u vezi sa restilizovanim pikapom za probirljive kupce na Starom kontinentu. 

Nakon inicijalne premijere u junu ove godine kada smo saznali svega nekoliko infomracija propraćenih uz nekolicinu fotografija, Toyota je sada saopštila kompletne specifikacije osveženog Hiluxa.

Najveća novina je dolazak snažnijeg 2,8-litarskog dizel agregata sa četiri cilindra. Ova pogonska jedinica sada raspolaže sa 204 ks i mamutskih 500 Nm. Motor je uparen sa manuelnim ili automatskim menjačem, a oba tipa transmisije nude šest stepeni prenosa. Pogon na sve točkove je naravno standard, ali pomenuti agregat u vezi sa ručnim menjačem ima manji maksimalni obrtni momenat koji iznosi 420 Nm.

U ponudi je i 2,4-litarski četvorocilindarski agregat koji isporučuje 150 ks i 400 Nm. Navedeni motor takođe može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem, s tim da je sa „šaltaćem“ moguće uzeti i pogon na dva točka, dok je kod automatika prenos snage na sve točkove obavezan. Obe navedene pogonske jedinice poštuju Euro6d propise.

Toyota ističe da se posebno pozabavila ogibljenjem i voznom dinamikom na asfaltu. Navode da se osveženi Hilux može pohvaliti daleko boljom voznom dinamikom u odnosu na prethodnika, te da su dodatno poradili na boljem odzivu upravljača, što je nešto što se često zamera čitavoj ovoj klasi vozila. Modeli koji dolaze sa pogonom na sve točkove imaće elektronski sistem koji će simulirati mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjem kada se koristi 2WD režim.

Kao što je to i običaj sa Hiluxom, terenske mogućnosti ovog pikapa su odlične. Klirens kod svih Double Cab modela iznosi ogromnih 310 mm, napadni ugao iznosi 29 stepeni, a izlazni 26 stepeni. Uz to, osveženi Hilux može se kretati kroz vodu dubine do 70 cm.

Toyota je unapredila i izgled Hiluxa, koji sada deluje još robusnije i atraktivnije. Najveće vizuelne izmene kod restilizovanog japanskog pikapa jesu drukčija rešetka i prednji odbojnik, a svetlosne grupacije sada su standardno izvedene u LED tehnologiji. Tu su i novi točkovi od 18 cola, a japanski proizvođač ističe da je sada dostupna još jedna boja eksterijera – metalik bronzana.

Osveženi Hilux dobio je i značajne izmene u kabini. Na centralnoj konzoli nalazi se ekran osetljiv na dodir dijagonale 8 inča kojim se kontroliše informativno-zabavni sistem. Toyota je rešila da ostavi u upotrebi i fizičke prekidače, zarad lakšeg upravljanja info-zabavnim sistemom koji je inače kompatibilan sa Android Auto i Apple Car Play funkcijama.

Spisak bogate dostupne opreme uključuje automatski klima uređaj, prednje i zadnje parking senzore, audio sistem kompanije JBL sa devet zvučnika, satelitsku navigaciju… Toyoza navodi i da je za restilizovani Hilux dostupno više od 300 asesoara.

U budućnosti se očekuje rast prodaje pikap modela u Evropi. Japanski proizvođač ističe da je 2015. godine prodato 154.000 takvih vozila na Starom kontinentu, ali veruje da će 2023. godine broj isporučenih primeraka pikap modela preći 208.000.

AutoRepublika 

(382)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Kada su u pitanju terenci tu poslednju rijec daju Japanci.

Bungi

To je i dalji onaj stari neuništivi terenac na šasiji, nepoderivo malo kamionče koga obožavaju od Južne Amerike, Afrike, Azije do Australije.Spoljašnost je sada znatno modernija, a unutrašnjost je modernija, luksuznija, duh Korole i Landkruzera je prenesen u njenu unutrašnjost, nije to više onaj grubo sirovi šljaker.Pun pogodak.

igi

Nisam ciljna grupa, ali mi se sviđa.

Branko

Jedino što lažu u tehničkim specifikacijama za “Adria regiju” kao što su klirens i dužina tovarnog prostora.