1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Corolla Cross ipak stiže u Evropu?
Toyota Corolla Cross ipak stiže u Evropu?
3

Toyota Corolla Cross ipak stiže u Evropu?

655
3
Podelite sa prijateljima:

Na osnovu zahteva za zaštitu patenta nemački stručni mediji došli su do zaključka da će Toyota u toku naredne godine plasirati na Starom kontinentu Corollu Cross. 

Isprva, nije bilo jasno da li uopšte postoji namera japanske marke da ponudi ovu varijantu Corolle u Evropi. Nemci ističu da se Corolla Cross savršeno uklapa u Toyotinu evropsku gamu, te da bi trebalo da zauzme poziciju između C-HR i RAV4. Uostalom, jasno je da Toyoti nedostaje jedan kompaktni krosover u Evropi, a kako su isti veoma popularni u ovom delu sveta, nije teško doći do zaključka da će se i Japanci uskoro umešati u borbu u ovom segmentu.

Mada Corolla Cross i C-HR imaju isti međuosovinski razmak, Corollino SUV izdanje je ipak namenjeno manjim porodicama i nudi više prostora. Tako Corolla Cross raspolaže sa 487 l korisne zapremine prtljažnika, dok je ta brojka kod modela C-HR daleko manja. Inače, Corolla u SUV varijanti koristi TNGA-C platformu, dugačka je 4.460 mm, široka 1.825 mm i visoka 1.620 mm.

Veruje se da će Toyota ponuditi Corollu Cross u Evropi isključivo kao hibridni model. Dakle, ponuda bi trebalo da startuje od hibrida koji raspolaže sa 122 ks, a verovatno je da će u portfoliju biti i snažnija varijanta od 180 ks. Corolla Cross je u Aziji dostupna i sa benzinskim motorima, mada imajući u vidu aktuelni politiku Toyote u Evropi, teško da će biti ponuđen SUS motori za kupce u ovoj regiji.

AutoRepublika 

(655)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Biće lepo ako to stigne i u Evropu. Ipak, kraća je oko 20 cm corolle karavan, što ima i neke praktične prednosti. A i niža je oko 5 cm od RAV-a.

hercegovac

Imajući u vidu pouzdanost standardne Korole kao i cinjenicu da je najprodavanije auto na planeti upareno sa idejom da je izbace u krosover konceptu koji je danas najtrazeniji trebalo bi imati dobar odziv kod kupaca. Steta sto su odustali od dizel agregata, jer bi potraznja u Evropi bila osigurana i vjerujem da bi se prodavala bolje od Nisan Kaskaia.

Slavko

Simpaticno vozilo, sigurno ce se dobro prodavati. Ovo im je nedostajalo u ponudi. Za one kojima je RAV prevelik/preskup, a nisu fanovi CH-R, ovo je prava stvar.
Obzirom da se ocekuje samo kao hybrid, ovde ce start biti nekih 25-26k.