1. Home
  2. Vesti
  3. Električna Opel Corsa stupa na scenu 2020.
Električna Opel Corsa stupa na scenu 2020.
0

Električna Opel Corsa stupa na scenu 2020.

225
0
Podelite sa prijateljima:

Opel javlja da će potpuno električna verzija Corse biti lansirana 2020. godine, godinu dna nakon što u prodaju krene konvencionalna verzija nove generacije pripadnika B segmenta sa znakom „munje“.

Corsa EV će biti rival modelima kao što je Renault Zoe. Na taj način će biti popunjena praznina nastala odlaskom Opel Ampere-e, koja je eutanazirana nakon što je PSA grupa kupila nemačku kompaniju od General Motorsa prošle godine.

Opel je saopštio da će sve verzije Corse biti proizvođene u španskoj fabrici u Saragosi, što će ovaj proizvodni pogon učiniti prvom fabrikom PSA grupe koja će proizvoditi potpuno električni Opel/Vauxhall model.

Saopštenje je usledilo nakon dogovora postignutog prošlog meseca između nemačkog proizvođača i sindikata fabrike u Saragosi, u vezi sa merama redukovanja troškova, poput zamrzavanja plata.

Sa novom generacijom, Corsa će se sa GM-ove platforme premestiti na PSA arhitekturu, razvijenu da ugosti električne i hibridne pogonske sisteme, kao i konvencionalne motore.

Opel je prošle godine u Evropi prodao 1.981 primerak svog jedinog električnog automobila, Ampere-e, po podacima JATO Dynamicsa. Kao što je poznato, reč je o modelu „blizancu“ Chevrolet Bolta.

Saragosa će ujedno postati jedina fabrika koja će proizvoditi Opelov bestseler, Corsu, koja je prošle godine pronašla 231.000 novih vlasnika. Aktuelni model se proizvodi kako u Saragosi, tako i Ajzenahu, u Nemačkoj. Kompanija će premestiti proizvodnju naslednika Mokke u Ajzenah iz Saragose, 2019. godine, kada će biti lansirana nova Corsa.

U okviru plana preporoda, pod nazivom „Tempo“, Opel planira da u ponudu stavi elektrifikovane verzije svih svojih proizvodnih linija do 2024. Nemački proizvođač će lansirati baterijske i „plug-in“ hibridne verzije uz modele sa SUS motorima. Do 2020. godine, Opel će imati četiri proizvodne linije elektrifikovanih automobila, uključujući „plug-in“ hibridnu verziju Grandland X SUV-a.

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments