1. Home
  2. Vesti
  3. Ovaj Porsche 911 GT3 je do sada prevalio skoro 300.000 km
Ovaj Porsche 911 GT3 je do sada prevalio skoro 300.000 km

Ovaj Porsche 911 GT3 je do sada prevalio skoro 300.000 km

839
3
Podelite sa prijateljima:

Sigurno ste čuli onu priču da automobil ne može da bude „jeftin, dobar i brz“, a na vama je da izaberete koje dve karakteristike želite pošto je gotovo nemoguće dobiti sve tri. Kada je reč o egzotičnim modelima, pa i sportskim automobilima, možemo da dodamo i „pouzdan“ u celu priču. Većina njih nije poznata po zavidnoj pouzdanosti, mada se i takav trend polako menja, pošto smo ne baš tako davno pisali o Lamborghini Huracanu koji je do sada prevalio više od 300.000 kilometara.

Od svih sportskih automobila visokih performansi na ovoj planeti, Porsche je sigurno najpoznatiji po pouzdanosti, pa nije retkost da vidimo stariji model 911 u originalnom stanju, koji je prešao nekoliko stotina hiljada kilometara, samo uz regularno održavanje. Sada je ispred nas još jedan impresivan rezultat, pošto se radi o ekstremnoj verziji za vožnju na stazi GT3, za koji vlasnik tvrdi da na satu stoji brojka od 186.411 milja (298.258 kilometara).

Kako vlasnik priča u razgovoru sa medijima, ovaj GT3 se trkao 950 krugova na stazi Nirburgring, i preko 3.000 krugova na stazi Spa, koja se nalazi u Belgiji. Eksperti su izračunali da je automobil zapravo proveo preko 40.000 kilometara u vožnji na trkačkim stazama, a u takvim uslovima je prošao kroz tri zamene motora.

Onaj originalni zapremine 3,6 litre odavno više nije u automobilu, a zamenio ga je modernije zapremine 4,0 litara iz novijeg modela GT3, konkretnije iz generacije pod kodnom oznakom 997. Naravno, tu ponovo dolazimo do priče o „Trigeru i njegovoj metli“ iz popularne televizijske serije Mućke, o kome smo pisali baš juče, pa će mnogi reći da ovaj 911 nije prešao reklamiranu kilometražu pošto više nema originalnu mehaniku.

AutoRepublika

(839)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Jel to Sanja iz Auti 2?:)

Laki

Nije se Porsche nikad „proslavio“ rekordnim kilometrazama iz opravdanih razloga!Ako ima veliku kilometrazu onda je neko vec „stavljao“ruku na agregat!

Bungi

A zašto je orginalni 3,6 litarski zamijenjen drugim 4.0 iz novije generacije.? Zato što orginalni ima ležaj preko kojeg ide nazubljeni remen koji pokreće ventile a koji se upšte ne podmazuje!Navedeni inžinjerski propust na oko 150000km dovodi do pucanja remena i havarije motora. Ako se havarija preduprijedi na nekoj ranijoj kilometraži to zahtijeva skidanje motora.Umjesto ležaja stavlja se zamjenski metalni kotur koji se vrti na valjku sa rupicama na koga se privrće pleteno metalno crijevo koje ulje pozajmljuje iz kartera i ponovo ga vraća u njega.Da bi se crijevo postavilo potrebno je izbušiti rupu na obodu zvona mjenjača na njegovom… Pročitaj više »