1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Održavanje vozila
  4. Honda otvara novi studio za restauriranje modela NSX
Honda otvara novi studio za restauriranje modela NSX

Honda otvara novi studio za restauriranje modela NSX

215
0
Podelite sa prijateljima:

Prva generacija modela Honda/Acura NSX se proizvodila od 1990. do 2005. godine i po mnogim karakteristikama je to jedan od najboljih egzotičnih automobila na svetu. Po prvi put u istoriji je bilo moguće kupiti superautomobil sa centralno postavljenim agregatom koji će biti dovoljno civilizovan u svakodnevnom saobraćaju.

Tokom tih petnaest godina proizvodnje je isporučeno preko 18.000 primeraka širom sveta, i gotovo svaki od njih se pokazao kao jako pouzdan, pa nije retkost da ih još uvek vidimo na ulicama, naravno imajući u vidu i skroman ukupan broj proizvedenih vozila.

Međutim, i sama Honda zna da će oni najstariji primerci uskoro ući u četvrtu deceniju života, pa planira da nešto uradi povodom toga. Većina prodatih jedinica je završila u Americi, gde se NSX prodavao pod oznakom premijum divizije Acura, pa Japanci žele da otvore poseban fabrički studio koji bi se bavio restauracijom ovog automobila.

Ovu vest je potvrdio prvi čovek programa za serijsku proizvodnju NSX-a Džon Vats, tokom razgovorima sa novinarima magazina Automobile. Kako kaže Vats, Acura je trenutno u kontaktu s registrovanim vlasnicima njenog automobila i radi ispitivanja da utvrdi da li su oni zainteresovani da im kompanija „osveži“ vozilo.

Honda već ima sličan program u Japanu za NSX, gde vlasnici imaju priliku da kupe sve originalne delove, a eksperti su u stanju i da poprave fizičke nedostatke. Program nikako nije jeftin, ali ako verujemo japanskom proizvođaču vozila, izuzetno je popularan i vlasnici mogu mirno da spavaju, sa sigurnošću znajući da je njihov ljubimac osvežen od strane Hondinih eksperta.

Originalne delove je trenutno moguće naručiti preko kompanije Performance Manufacturing Center sa sedištem u američkoj saveznoj državi Ohajo, koja je ujedno jedina sertifikovana od strane Honde za obavljanje takvog zadatka.


Ovakav potez zapravo i nije nov, i proteklih godina sve više automobilskih proizvođača pokreće slične programe za ponovnu proizvodnju klasičnih delova. I susedna Toyota je nedavno osnovala program prema čijim zamislima će opet proizvoditi određene delove za svog prvog sportistu, model 2000GT, pa nas neće iznenaditi ukoliko i Nissan, Mazda, Subaru i ostali proizvođači iz zemlje izlazećeg Sunca budu pratili takav potez.

AutoRepublika

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments