1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.3 u prvom udesu
Volkswagen ID.3 u prvom udesu

Volkswagen ID.3 u prvom udesu

3.10K
12
Podelite sa prijateljima:

Isporuke novog baterijskog heča s oznakom Volkswagen ID.3 su počele tokom septembra. Nije trebalo čekati dugo da bi u javnost isplivao i podatak o prvom saobraćajnom udesu u kom je učestvovao novajlija iz Volfzburga. Za volanom elektromobila se nalazio čovek koji je skrivio udes, a kome nedostaje jedna godina da bi se mogao okarakterisati devedesetogodišnjakom.

Incident se odigrao u dvorištu, na parkingu dilerskog predstavništva Volkswagena, u nemačkom gradu Linderbah. Stariji gospodin je poželeo da realizuje testnu vožnju, kako bi se uverio da je eventualna odluka o kupovini vozila potpuno smislena i opravdana. Smestio se iza volana, ali mu se razum uskomešao pa je tako pritisak izvršio na papučicu „gasa“, umesto na pedalu kočnice.

Pored toga, kao za baksuz, menjač je bio u poziciji za vožnju unazad. Tako je stariji gospodin agresivno krenuo na suprotnu stranu od željene, uletevši u kancelarijske prostorije, iako u krugu od dvadeset metara nije bilo niti jednog objekta oko zlosretnog automobila. Ipak, sreća u nesreći je da niko nije povređen, a hit je to što nadležni procenjuju da je nastala šteta u vrednosti od čak 60 hiljada evra.

Nažalost, to nije jedini Volkswagen ID.3 koji je u udesu stradao. Drugi primerak koji je oštećen nije bio prodat kupcu, već je i dalje bio registrovan na trgovinsku firmu koja zastupa proizvođača. Kandidat za kupovinu automobila, pedesettrogodišnji vozač je preuzeo ID.3 s željom da ga proceni i zaustavio se na jednoj raskrsnici, poštujući propise, a u želji da skrene levo.

Međutim, na njega je sa zadnje strane naleteo Ford Focus svetle boje. Okrivljeni vozač američkog automobila je izjavio da je u kritičnom trenutku bio prinuđen da smiruje decu na zadnjoj klupi, pa tako nije video vozilo ispred sebe. Dama koja se vozila na mestu suvozača u Fordu, prevezena je u bolnicu. Takav epilog se mogao izbeći da je dvadesetjednogodišnja dama vezala sigurnosni pojas.

Kako bilo, u ovom slučaju je šteta na Volkswagenu procenjena na iznos od 10 hiljada evra, čemu se svakako neće obradovati osiguravajuća kuća.

Za kraj da kažemo da se Volkswagen ID.3 još uvek ne nudi kod nas, ako je za verovati tome što ga nema u ponudi na zvaničnom sajtu distributera u Srbiji, ali eto u Rumuniji, na primer, početna cena je određena na nivou od 36.072 evra za vozilo iz serije 1ST.

Deklarisana autonomija ove varijante iznosi 420 kilometara, pa se može reći da deluje da je ova ponuda nemačke kompanije, znatno privlačnija od ponude dizel Golfa osme generacije.

AutoRepublika

(3102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Preskupo, i radije bih uzeo Golfa 8 dizela, a verujem i većina naših ljudi.

Joseph

Jesi probao automatik što električni i jeste. Da 36t € je puno novaca za naš standardi ali seconf hnd nakon 2 godine će biti sasvim ok.

moron

Obzirom na svoju ogoromnu startnost, EV „samohotke“ ipak traže malo bolje psihofizičke sposobnosti nego li ih je imao ovaj superdeda iz ketegorije „90 plus“, kome bi ipak bilo bezbednije da je za volanom mečke „dvestaća“ serije W115

BojanNeki

Kažu da neće kroz prepreku u rikverc…
https://youtu.be/2hn31vLKgho?t=1247

moron

Ne bih se ja pouzdao u njihov softver …

s mile

kako li prolaze vlasnici ID3 sa osiguravanjem, koliko ih košta to zadovoljstvo, cenim da je skuplje od klasičnih automobila

BB

Nemalo sam se iznenadio kada sam ga vidi prije neki dan u Banjaluci privezanog na punjač 😲

BojanNeki

Tesla inače sledeće nedelje pušta beta verziju autonomne vožnje tj FSD (full self driving – autonomna vožnja) odabranim testerima u stvarnom saobraćaju. To nije standarni i dosadašnji autopilot o kojem je bilo ovde dosta reči nego se radi o potpuno autonomnoj vožnji.
Pa da vidimo radi li, i ako radi kako radi to čudo, i kog nivoa će to biti.

Revolucija ili ne, kupujem kokice…

sami

Baš te briga, ti ne moraš sad polagati vozački ispit. Biće ti lepo ko u GSP-u. Kakvim se budalaštinama večito raduješ.

Djordje Pesic

Nisam za full autonomnu voznju. Jesam za asistenciju. Ako ce auto sam da me vozi, za te pare koje bi dao za auto, placacu javni prevoz 2 zivota

BojanNeki

Mora neko i da se raduje posebnom činu tehnološkog napretka čovečanstva.

Don

Kad mu je baterija 20k+. Samo vi dajte medijski prostor dildama ….novinarstvo za wc. 🤮🤮🤮🤮