1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen I.D. Neo „špijuniran“ u Južnoj Africi
Volkswagen I.D. Neo „špijuniran“ u Južnoj Africi
0

Volkswagen I.D. Neo „špijuniran“ u Južnoj Africi

168
0
Podelite sa prijateljima:

Par I.D. Neo maskiranih prototipova, u formi bliskoj serijskim verzijama, fotografisani su u Južnoj Africi. Očigledno je da je u pripremi pres materijal za prvi serijski model na MEB platformi.

Na tri fotografije se mogu videti dva prototipa električnog hedžbeka i vozilo podrške u vidu T6 Multivana. Da li je koincidencija ili ne, ali Volkswagen takođe radi na kargo, panel i putničkom vanu, baziranom na Modularer Elektrobaukasten arhitekturi.

U razvoju od 2015., MEB platforma konačno ulazi u serijsku proizvodnju krajem 2019. sa I.D. Neom. Reč je o zadnjem pogonu i različitim baterijskim opcijama, što u prevodu znači 550 kilometara dometa za perjanicu. U slučaju I.D. Buzz Cargo koncepta, on takođe raspolaže autonomijom od preko 550 kilometara po WLTP-u, zahvaljujući bateriji od 111 kWh.

Generalni direktor grupe, Herbert Dis, rekao je da je intenzivno testiranje I.D. Nea započelo u septembru 2018., a najjeftiniji model u ponudi će koštati kao Golf s dizel motorom.

S obzirom na ono što znamo o konceptu, I.D. Neo bi trebalo da raspolaže s oko 170 ks i 300 Nm. Osnovna baterija je ona od 48 kWh, što je dovoljno za 330 kilometara vožnje. Srednja varijanta bi trebalo da raspolaže dometom do 450 kilometara.

Volkswagen će takođe omogućiti kapacitet punjenja do 125 kW, što je 5 kW bolje u odnosu na Tesline stanice. Takođe, I.D. Crozz krosover je planiran za 2020.

Mada sedani trenutno nisu popularni kao modeli s povišenim klirensom, „potpuno električna limuzina će biti budući top model“ u porodici, a na puteve će stići najkasnije do 2022.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments