1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo baš nema sreće: povučeni svi primerci Polestara 2
Volvo baš nema sreće: povučeni svi primerci Polestara 2
9

Volvo baš nema sreće: povučeni svi primerci Polestara 2

2.63K
9
Podelite sa prijateljima:

Marka koja razvija električne automobile Polestar, a koja se nalazi u vlasništvu švedske kompanije Volvo Cars, koji je opet zbog vlasničke strukture prinuđen da sledi instrukcije rukovodstva kineskog Geely Holdinga, sada povlači sve proizvedne primerke modela Polestar 2, zbog problema sa softverom, objavio je poslovni magazin Dagens Industri (DI).

Subjekt opoziva je blizu 2.200, do ovog trenutka isporučenih primeraka baterijske limuzine. Poziv na korektivnu intervenciju u servisne centre je usledio nakon što je više automobila s ovim oznakama izgubilo pogonsku moć i jednostavno se zaustavilo usred vožnje, navodi se u novinskom izveštaju.

„Nisu zabeleženi slučajevi udesa, ili daleko bilo, nekakvih povreda,“ izjavio je glasnogovornik marke Polestar za pomenuti dnevnik DI. „Kočni, upravljački i ostali vitalni sistemi na vozilu funkcionišu baš kako smo i zamislili.“

Dagens Industri prenosi da su svi kupci već obavešteni o problemu, još u petak, kao i da su tom prilikom zamoljeni da posete najbliži ovlašćeni servis u što kraćem roku, kako bi kvar bio otklonjen o trošku konstruktora.

Proizvođač automobila sa sedištem u Švedskoj je sa serijskom proizvodnjom Polestara 2 krenuo u ranijem delu ove godine, dok je probna pokrenuta još prošle zime, a sam proces je organizovan u Kini, koja je ujedno, uz Evropu i Ameriku i glavno tržište gde se baterijska limuzina nudi. S isporukama Polestara 2 ka Evropi se krenulo početkom ovog leta.

Izvršni direktor marke Polestar Tomas Ingenlat je još u avgustu izjavio da kompanija želi da za dve do tri godine dostigne godišnji nivo prodaje koji prevazilazi 50 hiljada primeraka.

Nije lako to postići, kao što vidimo. Kakve muke softver ume da napravi, možda najbolje, u novije vreme, demonstrira Volkswagen. Dovoljno je inicirati pretrage o novom Golfu, ili baterijskom heču ID.3, kako biste videli koji dar-mar je nastao zahvaljujući „softverskim bubicama“.

AutoRepublika

(2628)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Sjećate li se otrovnih komentara kad je trebala izaći djulija? Ovdje izostaje …kao i u slučaju uda 3 iz vw. Zanimljiv fenomen.

hercegovac

Ehhh, Đulija je auto za Golfa….

don

Nemoj, kolu si sharanio takvim komentarima 😀 covjek se vise i ne javlja.
No, poanta je da se samo dozvoljeno pljuvati po talijanima, da se samo oni kvare i to masovno. Kad se pokvari bmw, pucaju mu lanci, crkavaju mjenjaci, kad vw mijenjas dizne, mjenjace, kad mecki mjenjac ostaje zaglavnjen sve je to p…dim. Kad polestar, razvijan u miru, bez ikakvog pritiska na bazi vec postojecih auta sa neiscrpnim izvorima €, onda krepe softver, pa svi nazad…a nikom nista, svedsko, kinesko smece, kvari se u prospektu itd..nema slicnih epiteta.
Fali 😀

moron

To je zato jer je djulija bila vidjena kao ozbiljna opasnost za konkurente.

Don

Tačno tako, pa onda ide diskreditacija u svakom pogledu i evo rezultata.

hercegovac

Vozio sam Alfu 12 godina, pa Mercedesa C klasu, sada vozim Tojotu, a prvo auto mi bio Peugeot……prosarao sam od svega pomalo i svaki proizvodjac ima prednosti i mana, no pokusavam objektivno, bez pristrasnosti, sa svojim preskromnim uplivom u autoindustriju kazati da kada pogledamo dizajn, proporcije, dinamiku voznje, ergonomiju, a posebno upotrebljene materijale trebamo ostati odusevljeni kako su skockali Djuliju, a tek Stelvio. Tolika kolicina alminijuma, ZF mjenjac, zadnji pogon (sa karbonskim kardanom) poput pravih premijuma upotpunjeno sa italijanskim sarmom je za svaku pohvalu.

Don

Zar ovo nije hibrid ?

BojanNeki

Nije.

BojanNeki

Baš tako. Da su se tehnološki probližili Tesli mogli bi da poprave automobile Over-The-Air tj daljinski.
Dizajn me podseća na Jaguar I-Pace.