1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla rekordno u trećem kvartalu ove godine
Tesla rekordno u trećem kvartalu ove godine
1

Tesla rekordno u trećem kvartalu ove godine

177
1
Podelite sa prijateljima:

Američka marka beleži sve bolje rezultate na polju proizvodnje i isporuke vozila.

Čini se da su dani kada se Tesla mučio sa procesom proizvodnje iza ovog perspektivnog brenda. Tako je ovaj proizvođač u toku trećeg kvartala dostavio čak 241.300 automobila! To je ujedno i novi rekord za pomenutu marku, i to za 40.000 više vozila nego prošli put!

Naravno, gro prodaje nosio je dvojac Model 3-Model Y. Na ova dva četvorotočkaša otpalo je čak 232.025 jedinica, dok je ostatak prodatih primeraka na plećima dua Model S i Model X.

Što se tiče proizvodnje, nešto inferiornije brojke u odnosu na količinu isporučenih vozila. Kada je reč o Modelu S i Modelu X, ukupno je stvoreno 8.941 primerak, dok je u istom vremenskom periodu montirano 228.882 automobila.

Eksperti daju vrlo oprečne prognoze za Teslin uspeh u poslednjem kvartalu. Neki veruju da će Amerikanci teško nadmašiti ovaj rezultat sa više od 241.000 napravljenih jedinica, dok drugi ističu da će Teslina fabrika u Nemačkoj uskoro početi sa radom, te da bi se tako moglo doći i do “magične” brojke od četvrt miliona proizvedenih električnih automobila u jednom tromesečju.

Bilo kako bilo, Tesla je u velikom naletu i u EV sferi nijedan drugi proizvođač mu ne može parirati. Bar ne u ovom trenutku.

AutoRepublika 

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Pitam se pitam, hoće li cena modela 3 biti ista u USA kao i u Nemačkoj…
Sumnjam i da će biti isti, cenim da će Evropska verzija biti nešto modifikovana, savremenija….