1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. BMW-ova fabrika u Spartanburgu oborila rekord po obimu proizvodnje
BMW-ova fabrika u Spartanburgu oborila rekord po obimu proizvodnje
0

BMW-ova fabrika u Spartanburgu oborila rekord po obimu proizvodnje

508
0
Podelite sa prijateljima:

BMW-ova najveća fabrika na svetu je, kao što znamo, ona u Spartanburgu u Južnoj Karolini, koja je ostvarila rekord, isporučivši 411.620 vozila prošle godine. Naravno, to može pre svega da se neverovatnoj potražnji za krosoverima, koja ne jenjava.

U pogonu u kojem se sklapaju modeli X serije, proizvelo se 15 odsto više vozila u 2019. u odnosu na godinu dana ranije. Proizvodnji obim je nadmašio onaj iz 2016., koji je do sada bio rekordan, i to za 449 jedinica. Inače, fabrika ima godišnji kapacitet od 450.000 vozila.

Od 2017., fabrika u Spartanburgu je započela proizvodnju pet novih ili redizajniranih BMW X modela, četiri Motorsport X primerka i dva elektrifikovana vozila.

Prodaja luksuznih SUV/krosovera u SAD je porasla za 6,6 odsto, na 1,38 miliona u odnosu na 1,3 milona u 2018.

Najbolje prodavani model iz Spartanburga prošle godine je bio X5, na koji se odnosi 161.096  jedinica. Nešto manji X3 je plasiran u 115.088 primerka.

X7, najveći automobil u portfoliju bavarskog proizvođača je i najnoviji među modelima s povišenim klirensom. Ukupno 52.619 primeraka ovog automobila je sišlo s proizvodnih linija fabrike u Južnoj Karolini.

„Poslednje tri godine su bile među najizazovnijim u istoriji pogona u Spartanburgu“, rekao je Knut Flor, predsednik i generalni direktor BMW Manufacturinga. „Modelni portfolio naše fabrike je svež i uživa u popularnosti širom sveta.“

U poslednjih par godina, svedoci smo i eskalacije trgovinskih tenzija na globalnom planu između SAD, Evrope i Kine, koje i dalje predstavljaju pretnju.

Oko 70 odsto proizvodnje fabrike u Spartanburgu se odnosi na izvoz u 125 zemalja širom sveta, s tim što je najveće tržište kinesko. Gotovo trećina proizvodnje 2018. je završila u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

BMW je stopirao izvoz X3 iz SAD u Kinu 2018., dodavši proizvodnju ovog modela u fabrike Roslin u Južnoj Africi i Šenjang u Kini.

AutoRepublika

(508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments