1. Home
  2. Vesti
  3. Pokrenuta probna proizvodnja Polestara 2
Pokrenuta probna proizvodnja Polestara 2
0

Pokrenuta probna proizvodnja Polestara 2

255
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljajući u februaru električni liftbek Polestar 2, članovi razvojnog tima su obećali da će organizovati serijsku proizvodnju istog za otprilike godinu dana. Shodno tome, može se zaključiti da nam ova vest nagoveštava svu ozbiljnost namera inženjera da održe zadatu reč.

Matična kompanija, odnosno ona koja kontroliše marku Polestar koja simbolizuje električne automobile, Geely je investirao ozbiljnu sumu kako bi izgradio zasebno postrojenje namenjeno sklapanju elektromobila nove marke. Fabrika je smeštena u kineskom gradu Likijao.

Pre nekoliko dana je na ovoj lokaciji organizovana probna proizvodnja liftbeka Polestar 2. Doduše, tempo proizvodnje je u startu veoma lagan, ali u kompaniji imaju još više od dva meseca kako bi razvili tehnologiju proizvodnje koja bi trebalo da dobije na živosti u februaru. Početak prodaje noviteta je zakazan za maj.

Polestar 2 krasi dužina od 4.607 milimetara a kao takav se kvalifikuje za direktnog takmaca Teslinom Modelu 3. “Naš” liftbek poseduje petoro vrata i dva električna motora (na svakoj osovini po jedan). Ukupna snaga pogonskog sklopa iznosi 408 “konja” uz 660 Nm obrtnog momenta. Novitet ubrzava od nula do 100 km/h za 4,7 sekundi.

Knjige porudžbina su otvorene neposredno nakon premijere. Na primer, za Evropljane je bilo nužno da polože deposit od hiljadu evra kako bi dospeli na listu kupaca kojima će u početku biti nuđene samo prestižnije verzije po ceni od 59 hiljada evra. Ipak, proizvođač je obećao i pristupačnije varijante a one bi mogle biti prisvojene od strane entuzijasta već za sumu od 39 hiljada evropskih novčanica.

Da dodamo još da je nova fabrika u Likijaou drugo po redu postrojenje u kojem se sklapaju vozila Polestara. U avgustu je započela montaža hibridnog kupea Polestar 1, a ona je organizovana u pogonima u kineskom gradu Čengduu (naslovna fotografija). Međutim, kapaciteti proizvodnih postrojenja su tamo veoma skromni. Planiran je obim od 1.500 primeraka za tri godine.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments