1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi A3 dobio plug-in hibridnu varijantu (GALERIJA)
Audi A3 dobio plug-in hibridnu varijantu (GALERIJA)
0

Audi A3 dobio plug-in hibridnu varijantu (GALERIJA)

215
0
Podelite sa prijateljima:

I nemački premijum hečbek sada se može pohvaliti sa baterijskim izdanjem. 

Audi nastavlja sa elektrifikacijom svoje game, i sada je na red stigao A3. Hibridni heč koristi kombinaciju 1,4-litarskog turbo benzinskog agregata koji isporučuje 150 ks i 250 Nm i elektromotora koji razvija 109 ks i 330 Nm. Svima je već poznato da se ove brojke kod hibrida ne sabiraju, te je vozaču kod alternativnog A3 dostupno 204 ks i 350 Nm.

Snaga se na prednje točkove prenosi putem šestostepene S-tronic transmisije. Sve to omogućava plug-in hibridnom A3 da ubrza iz stanja mirovanja do 100 km/h za 7,6 s, i dostigne maksimalnu brzinu od 227 km/h. Prema starom i poprilično „optimističnom“ NEDC ciklusu ovaj automobil trebalo bi da ima prosečnu potrošnju goriva u NEDC ciklusu od 1,4 do 1,5 l benzina.

Audi A3 TFSI e, kako mu glasi zvaničan naziv, u stanju je da koristeći samo električnu energiju ubrza do maksimalnih 140 km/h. Zahvaljujući bateriji kapaciteta od 13 kWh (smeštena ispod zadnjih sedišta), hibridni A3 može preći čak 60 km koristeći isključivo električnu energiju, i to po WLTP protokolu.

Pomenuti model ima zapreminu prtljažnika od 280 l pa sve do 1.100 l, u zavisnosti od toga da li su pomerena sedišta, odnosno preklopljena. Naravno, vidi se da je početna brojka inferiornija u odnosu na standardni A3, jer se platio danak baterijama.

Spisak standardne opreme za Audi A3 TFSI e uključuje: LED svetla, ekran od 10,1 inča na centralnoj konzoli, Android Auto, Apple CarPlay, myAudi aplikaciju koja se povezuje sa smartfonom vlasnika, dvozonski klima uređaj, kao i kožni multifunkcionalni volan. Na listi opcionala su panoramski krov, HUD, sportska sedišta…

Audi je potvrdio da će prodaja plug-in hibridne varijante modela A3 početi na jesen ove godine, a početna cena u Nemačkoj iznosiće 37.470 evra (bez državnih subvencija u iznosu od 6.750 evra).

AutoRepublika 

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments