1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan X7
Restilizovan X7
2

Restilizovan X7

284
2
Podelite sa prijateljima:

Samo što ovo nije krosover bavarskog proizvođača BMW-a koji svoje adute s povišenim odstojanjem od tla sklapa u američkoj saveznoj državi Karolini, već je ovo plod znoja radnika kineskog koncerna po imenu BAIC. Oni su krosover Beijing X7 predstavili pre neke tri godine i taj i dalje predstavlja najveći i model s najviše prestiža u paleti proizvođača, s tim da se na više mesto svrstavaju krosoveri s konstrukcijom koja podrazumeva da se školjka nasađuje na šasiju.

Sada je ova X7-ica prošla kroz postupak podmlađivanja, a ovde je možda interesantnije reći da će krosover ovog imena biti češći prizor na ruskim ulicama, od „originalne“ verzije s plavo-belom oznakom. Ne samo to, krosover pod prilagođenim imenom BAIC X7 će se i sklapati u pogonima Avtotora u Kaliningradu.

Restilizacija je modelu Beijing X7 donela nove prednje i zadnje svetlosne grupacije, različite odbojnike i rešetku hladnjaka lišenu rama. Postavljene linije na bokovima su takođe inovirane i kreirane su na način da stvore iluziju kako postoje četvorostruki (umesto dvostrukih) završeci izduvnih cevi, a dostupnim su učinjeni i naplaci novog stila. Modernizovana su čak i kućišta spoljnih retrovizora.

Uz novo perje je došla i nova dužina kineskog SUV-a. Narasla je sa 4.710 na 4.755 milimetara. Vozilo je široko 1.892 mm, dok je visoko skoro k’o naš Perica Rajković (1.715 mm). Ove dve odrednice nisu menjane, pri čemu ne mislimo da Peki nije porastao, nego da X7 ima istu širinu i visinu i nakon osvežavanja.

Kabina je doživela svojevrsnu metamorfozu. Generalna arhitektura prednjeg panela s tri ekrana je očuvana, ali je sam panel drugačiji. To znači da su otvori za protok vazduha sada objedinjeni, odnosno deluje da su u neprekidnom nizu. U stvari poseduje dekorativne preklope.

Centralni tunel je takođe bio predmet prerade, a imamo priliku da zaključimo i da je obruč upravljača nov. Izmenjeni, unapređeni su i materijali za završnu izradu, ali nije bilo reči o tome da će listra raspoloživih opcija za doplatu po želji kupca, eventualno biti proširena.

Ono što maločas izrekosmo za listu dodatne opreme, važi i kada se zapodene priča o eventualnoj (nesuđenoj) modernizaciji tehnoloških rešenja kod ovog restilizovanog krosovera. To znači da se Beijing X7 u Kini nudi u dve verzije, ali nijedna ne pruža pogon na sva četiri kraja karoserije.

Prva varijanta podrazumeva turbobenzinski motor, sada već čuvene „kineske“ radne zapremine od litru i po, sa 188 konjskih snaga i 275 Nm najvišeg obrtnog momenta, dok je ugrađen i sedmostepeni preselektivni robotizovani menjač. Drugi je dopunjivi hibrid koji je dobio istu pogonsku jedinicu dopunjenu električnim motorom snage 150 „konja“ i 200 Nm. Tu je i trakciona baterija kapaciteta 17,3 kWh. Taman za 83 kilometara bešumne vožnje.

Ažurirani Beijing X7 kreće s prodajom u Kini pre nego što nastupi leto. Cene se najverovatnije neće osetno menjati s dolaskom podmlađenog modela, a pre restilizacije je benzinski X7 stajao oko 16,7 hiljada američkih dolara (početna cena), dok su hibridi prodajnu misiju kretali od 26,9 hiljada dolara.

AutoRepublika

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

koju bi cenu imao u EU, sa kineskih 17K USD…. na koliko bi otišao…

YugoFlorida

I izgleda bolje od BMWa X7, a verujem da je i po kvalitetu tu negde.