1. Home
  2. Prezentacije
  3. JAC lansirao električni krosover Sehol Aipao S
JAC lansirao električni krosover Sehol Aipao S
0

JAC lansirao električni krosover Sehol Aipao S

116
0
Podelite sa prijateljima:

Marka Sehol je naslednik brenda Sol, originalno uspostavljenog od strane kompanija JAC i Volkswagen, i to s ciljem proizvodnje pristupačnih električnih vozila. Ali u 2020. godini je Volkswagen otkupio udeo koji je u kapitalu držao kineski JAC, nakon čega je zajednička marka preimenovana, a koncept revidiran.

Deo benzinskog asortimana putničkih vozila JAC-a je prenet na brend Sehol, ali je nastavljeno i s razvojem električnih četvorotočkaša. Svež novitet je pred nama i nosi ime Sehol Aipao S. Pripada klasi baterijskih krosovera.

Benzinski Sehol QX

Ovde nemamo posla s nezavisnim modelom, već se električnom verzijom SUV-a zvanog Sehol QX. Dugačak je 4.605 milimetara, i debitovao je prošle godine, a uskoro se očekuje i na ruskom tržištu pod imenom JAC S6 . Električna verzija je takođe prikazana po prvi put prošle jeseni pod simbolom E50X, ali je tek sada dospeo na proizvodne trake fabrika.

Električni Sehol Aipao S se sa spoljne strane od brata-benzinca razlikuje samo po stilu njuške vozila. Ne samo što poseduje originalni branik (s umetkom bez neke svrhe umesto rešetke hladnjaka), već nudi i osobene prednje svetlosne grupe. Točkovi integrišu naplatke prečnika 18 cola i njih karakteriše poboljšan aerodinamički karakter (smanjen otpor).

Ali, enterijer vozila ostaje neizmenjen. To u realnom životu znači da u kabini imamo duet ekrana na čeonom panelu. Svaki od njih nudi po 12,3 inča po dijagonali, a tu je na dodir osetljiv panel za kontrolu rada uređaja za klimatizaciju. Nalazi se na središnjem tunelu.

Električni automobil poseduje samo jedan električni agregat i on je postavlje na prednju osovinu. Razvija 218 konjskih snaga i 300 Nm obrtnog momenta. Trakciona baterija je locirana pod podom putničke kabine i fiksirana je prilično nisko. Čak je vidljiva kada se gleda s boka.

Ukupan kapacitet iste iznosi 84 kWh što bi trebalo da bude dovoljno za domet od 605 kilometara s jednom dopunom, onda kada se primene uslovi iz kineskog ciklusa CLTC. Maksimalna brzina kretanja je 160 km/h, a ubrzanje do “stotke” traje okruglo 8,0 sekundi.

Ako ste Kinez, onda možete pazariti ovaj automobil, s tim da se podrazumeva da ste u tom smislu i zarad tog cilja voljni odreći se sume između 30 i 37 hiljada američkih dolara, zavisno već za kakav paket opreme se odlučite. Primera radi, benzinski Sehol QX se dobija za daleko niže iznose novca. Hoćemo reći da košta u rasponu od 14,5 do 28 hiljada zelembaća.

AutoRepublika

(116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments