1. Home
  2. Life
  3. Za razliku od planova BMW-a, Ford se neće baviti šibicarenjem u vidu pretplate na grejana sedišta
Za razliku od planova BMW-a, Ford se neće baviti šibicarenjem u vidu pretplate na grejana sedišta

Za razliku od planova BMW-a, Ford se neće baviti šibicarenjem u vidu pretplate na grejana sedišta

4.29K
5
Podelite sa prijateljima:

Jedva da je prošlo šest meseci od kako nemački BMW odustao od prvobitnih najava i planova da kupcima ponudi pretplatničke usluge na interfejs Apple CarPlay, kao i na funkciju grejanja sedišta, što je naišlo na iskren prijem kod kupaca i medija, odnosno svi su reagovali s gađenjem na ideju. Sada je u javnost izašao Fordov izvršni direktor Džim Farli s rečima da takav pristup jednostavno ne priliči proizvođaču kakav je plavi oval.

Govoreći na događaju formata okruglog stola, a na kom su učestvovali i izvršni direktori Bloomberga i Salesforcea, Emili Čang i Mark Benijof, u sklopu medijskog predstavljanja modela Ford E-Transit, održanog u kalifornijskom gradu Sonoma, Farli je naveo da bi „bio iznenađen kada bi kompanija krenula da naplaćuje za grejana sedišta,“ dodajući da „ne misli da je to pristup koji bi Ford promovisao.”

To svakako ne znači da Ford ne razmatra koncept pretplate na sopstvene proizvode, s obzirom da je Farli u prethodnim komentarima govorio da bi usluge konektivnosti mogle da budu vredne 20 milijardi američkih dolara do 2030. godine.

„Ponudićemo neku vrstu prilagođenog softvera koji možete izabrati iz menija koji bi imao smisla za naše komercijalne (iz privrede) i maloprodajne kupce (krajnje potrošače)“, rekao je Farli. „Možda dinamičko prilagođavanje rute ili upućivanje saveta vozaču. Mislim da će postojati pretplata na kakvu smo navikli u sadržaju, ali će biti prilagođena na osnovu stepena korisnosti koji obezbeđuju podaci.“

Komentari Farlija su usledili uporedo s predstavljanjem sistema Ford Pro Intelligence i uz objavu stupanja u ortakluk s vinogradarskim društvom iz Kalifornije zvanim Sonoma County Winegrowers. Tri pilot programa će uključiti modele Ford E-Transit i F-150 Lightning, kao i stanice za dopunu plavog ovala koje će biti podržane od strane platforme klaud, inače smeštene u lokalnim vinogradima.

Tamošnji operateri će sarađivati sa timom zvanim Ford Pro u želji da integrišu telematski sistem zasnovan na mreži, koji radi sa povezanim vozilima na gas, kao i sa proizvodima drugih proizvođača automobila i novim električnim vozilima za svakodnevne aktivnosti. Cilj je povećanje produktivnosti, održivosti i smanjenje poslovnih troškova voznih parkova za 10 do 20%.

AutoRepublika

(4288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Pročitah pre neki dan kako jedan prodavac polovnih vozila naplaćuje razgledanje istih, i dodatno na to probnu vožnju.
Ček to da čuju naši „dileri“.

moron

To je na domaćem Fiat forumu već ocenjeno kao veoma dobar predlog od strane nekih članova za koje procenjujem da se upravo bave tim poslom. „Smoriše ih“.

BB

Iko shvatio?

moron

Najbolje svu opremu prebaciti u pretplatu 😊😊😊

M M

Nisam čitao članak. Jednostavno, ne stoje mi u istoj rečenici BMW i Ford….